Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Dalmácie a Makarská riviéra - klasická dovolená Čechů

Dalmácie a Makarská riviéra - klasická dovolená Čechů

Dalmácie je nejkrásnější a nejoblíbenější částí jadranského pevninského pobřeží, jež byla pro turistiku objevena právě Čechy už před, ale hlavně po první světové válce. I dnes sem míří nejvíce českých turistů. Dalmácie se táhne zhruba od Zadaru přes Šibenik, Split, Makarskou až po krásný historický Dubrovník, klenot dalmatského pobřeží.

celý článek

 

Ozalj - hrad nad řekou Kupou

Ozalj - hrad nad řekou Kupou

Jihozápadně od Záhřebu se v oblasti středního Chorvatska nachází městečko Ozalj, které je domovem pro asi 1200 obyvatel. V místech, kde nyní leží, se nad řekou Kupou v minulosti vypínal majestátní hrad ze 13. století, který byl však o tři století později přestavěn na zámek. A právě on je v dnešní době velkým turistickým lákadlem.

celý článek

 

Biograd na Moru, Murter a Šibenik - dovolená v mobilních domech u Jadranu

Biograd na Moru, Murter a Šibenik - dovolená v mobilních domech u Jadranu

Dnes už v naší republice poměrně těžko najdete člověka, který někdy netrávil dovolenou v Chorvatsku. Já jsem však byla donedávna výjimkou. Využila jsem proto nabídky CK CHERRY TOUR a vydala se za poznáním. Konečně jsem mohla spatřit krásy této země na vlastní oči. Ráda bych se s vámi tedy podělila o pár momentů, které mne velice mile překvapily.

celý článek

 

Přírodní rezervace Lonjsko Polje

Přírodní rezervace Lonjsko Polje

Ve středním Chorvatsku se mezi městy Sisak a Nova Gradiška rozkládá největší chráněná močálovitá oblast známá jako Lonjsko Polje, která se vyznačuje výskytem mnoha druhů živočichů a rostlin. V roce 1963 bylo toto území vyhlášeno zvláštní ornitologickou rezervací a roku 1987 pak i přírodní rezervací o rozloze 506 kilometrů čtverečních.

celý článek

 

Zaostrog a Trogir - dovolená v kempu u Jadranu

Zaostrog a Trogir - dovolená v kempu u Jadranu

Kdo má rád slunce, moře a zároveň rád navštěvuje historické památky, nemusí o místě své letošní dovolené dlouho přemýšlet. Jasnou volbou je Chorvatsko - krásná země omývaná vodami Jaderského moře poskytující dokonalé podmínky pro odpočinek a letní dovolenou. CK PROPAGO Vás zve do kempů v Trogiru a Zaostrogu.

celý článek

 

Národní park Risnjak

Národní park Risnjak

Severně od istrijského přímořského města Rijeka se začíná zvedat rozlehlá plošina Gorski Kotor, která odděluje Chorvatsko od Slovinska. Právě zde byl na území o rozloze 34 km2 za účelem ochrany lesů, přírody a ekologie vyhlášen v roce 1953 národní park Risnjak. Dnes již zaujímá dvojnásobek své původní rozlohy a láká hlavně milovníky přírody.

celý článek

 

Festivalové městečko Samobor

Festivalové městečko Samobor

V oblasti středního Chorvatska se pod rozvalinami někdejšího rozsáhlého přístavu Stari Grad rozkládá město Samobor, kde žije okolo 35 tisíc obyvatel. Jelikož leží nedaleko hlavního chorvatského města Záhřebu, je považováno za jeho předměstí. Také administrativně spadá Samobor pod Záhřebskou župu.

celý článek

 

Omiš, pirátské městečko

Omiš, pirátské městečko

V oblasti střední Dalmácie se u ústí řeky Cetiny do Jaderského moře rozkládá malebné pirátské městečko Omiš, jehož dominantu tvoří strmý horský masív Mosor. K jeho hlavním lákadlům patří všudypřítomná historie, písečné pláže, bohaté příležitosti k nákupům, posezení v tradičních tavernách a restauracích s mořskými specialitami.

celý článek

 

Dovolená 2012 - Chorvatsko coby kamenem dohodil

Dovolená 2012 - Chorvatsko coby kamenem dohodil

Chcete si dovolenou užít trochu netradičně? Podívat se do tajemných zákoutí měst, případně si užít pláže a přírodu podle svých představ? Rádi byste měli maximální pohodlí zajištěné cestovní kanceláří, a přitom se nemuseli podřizovat hromadnému programu?

celý článek

 

Drniš - středisko ovocnářství a vinařství

Drniš - středisko ovocnářství a vinařství

Chorvatské město Drniš ležící ve vnitrozemí Dalmácie je známé jako středisko ovocnářství a vinařství. Rozkládá se v hlubokém kaňonu řeky Čikoly, v místech, kde si řeka prodírá cestu do údolí a vine se směrem k Šibeniku. Historie Drniše sahá až do 15. století, kdy zde stávala pevnost, jež odrážela četné útoky Turků.

celý článek

 

Kraljevica - vyhlášené letovisko u ostrova Krk

Kraljevica - vyhlášené letovisko u ostrova Krk

Chorvatské přístavní město Kraljevica se rozkládá u Vinodolského zálivu při vstupu do Bakarské zátoky. Toto vyhlášené letovisko je spojeno s nedalekým ostrovem Krk dlouhým mostem, který zároveň zajišťuje spojení s 26 km vzdáleným městem Rijeka, jež disponuje regionálním letištěm.

celý článek

 

Rekreační domy - objevte kouzlo dovolené v soukromí

Rekreační domy - objevte kouzlo dovolené v soukromí

Vánoce i oslavy příchodu nového roku jsou již v nedohlednu a při pohledu z okna vidíme jen jinovatku a auto se zamrzlým sklem, které ráno jistě budeme muset škrábat. Tento pocit je nám všem dobře známý, a tak není divu, že unikáme do snů o teplých krajích a dovolené.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA