Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Galerie moderního umění v Záhřebu

Galerie moderního umění v Záhřebu

Od roku 1973 sídlí v prostorách Vraniczanského paláce postaveného v roce 1892 Galerie moderního umění. V tomto záhřebském institutu jsou soustředěna díla nejvýznamnějších chorvatských malířů a sochařů 19. a 20. století.

celý článek

 

Archeologické muzeum v Záhřebu

Archeologické muzeum v Záhřebu

Záhřebské Archeologické muzeum sídlí od roku 1945 v rozsáhlém paláci Vraniczany – Hafner, který byl postaven v 19. století. Samotná instituce však byla založena již v roce 1846. Palác má impozantní rustikované průčelí, které je po obou stranách vchodu ozdobeno sloupy.

celý článek

 

Kurzy potápění - vaše sny čekají pod vodní hladinou…

Kurzy potápění - vaše sny čekají pod vodní hladinou…

Kdo z vás by se rád nevznášel ve stavu beztíže mezi hejny barevných ryb, nebo nenavštívil potopené vraky lodí, které jsou němými svědky lidské historie? Kdo z vás nemiluje moře a hlavně naprostý klid a ticho, které v dnešním přetechnizovaném světě těžko naleznete? Pokud je právě tohle to pravé, nemusíte již hledat dál. Navštivte svět, který se jmenuje rekreační potápění.

celý článek

 

Chorvatsko a jeho ostrovy

Chorvatsko a jeho ostrovy

Většina českých návštěvníků se během desetiletí, kdy hojně navštěvovali Chorvatsko, podrobně seznámili s překrásným chorvatským pobřežím i průzračně čistým mořem. Lokality, jako jsou např. Omiš, Brela, Baška Voda, Makarská, Tučepi, Podgora a další, se nesmazatelně vryly do podvědomí českých turistů.

celý článek

 

Kolektivní pobyty - Chorvatsko

Kolektivní pobyty - Chorvatsko

Už tradičně se různě zájmově zaměřené kolektivy vydávají za aktivním odpočinkem k moři, aby tam zažily dovolenkové dny tak trochu jinak. Cílem je načerpání nových sil mezi pracovním vypětím, a to buď sportovním režimem, profesionálním soustředěním nebo jen klidným sluněním bez nutnosti starat se rodinu a děti.

celý článek

 

Bakar

Bakar

Malebné město Bakar situované v Rijeckém zálivu na severním pobřeží Chorvatska bylo po dlouhá léta známé jen jako přístav pro tankery a koksárna. Po demolici závodu, ropné rafinerie a koksovny se v oblasti konečně začal rozvíjet turistický ruch. Město dostalo novou tvář a lidé se sem pomalu začínají vracet.

celý článek

 

Arcibiskupský palác v Záhřebu

Arcibiskupský palác v Záhřebu

V nejstarší části Záhřebu zvané Kaptol, se v sousedství katedrály sv. Štěpána, nachází barokní Arcibiskupský palác z roku 1730 s pěti válcovitými věžemi. Byl vystavěn v době, kdy byla chorvatská metropole ohrožována nájezdy Turků. Palác je tak nejstarší budovou v Záhřebu, kterou se podařilo dochovat v původní podobě.

celý článek

 

Karavany v Chorvatsku - babí léto za pár korun

Karavany v Chorvatsku - babí léto za pár korun

Letní dovolená je pro některé z nás už nenávratně za námi. Znamená to, že sluníčko a moře si budeme muset na rok zase odpustit a po celou dobu vystačit jen se vzpomínkami na uplynulé léto? Není to až taková pravda. Můžeme vyrazit na dovolenou ještě jednou a užít si slunečné babí léto v Chorvatsko, a to jen za několik tisícovek pro celou rodinu.

celý článek

 

Rijeka

Rijeka

Rijeka je třetím největším chorvatským městem, významným přístavem a průmyslovým centrem. Rozkládá se na pobřeží Kvarnerského zálivu, východně od Istrie a severně od ostrova Krk. Rijeka významná také z hlediska kultury, ukrývá totiž množství galerií, muzeí, divadel a dalších institucí. Je střediskem kulturního a uměleckého života severního Jadranu.

celý článek

 

Svetvinčenat

Svetvinčenat

Ve vnitrozemí Istrijského poloostrova se nachází historické městečko Svetvinčenat, které dostalo název podle románského kostela sv. Vincenta ze 12. století. Hradbami opevněná vesnice byla na zdejším nevelkém pahorku postavena již v 10. století.

celý článek

 

Ponořte se do hlubin

Ponořte se do hlubin

Také vás vždy uchvátí dokumenty zachycující záběry z podvodního světa? Laškujete s myšlenkou vyzkoušet tento zajímavý adrenalinový sport? Každý z nás může toužit po potápění z jiného důvodu. Někoho okouzlí bohatý podmořský život, jiného zase volnost, klid a pohoda, nebo naopak dobrodružné výpravy s kamarády při prohledávání vraku staré lodi.

celý článek

 

Pazin

Pazin

V geografickém středu chorvatského poloostrova Istrie se na náhorní plošině obklopené kopci, lesy a údolími rozkládá městečko Pazin, které je administrativním a hospodářským centrem oblasti. Právě díky jeho výhodné poloze, se z něj dostanete ke všem městům na Istrii.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA