Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Naturistická dovolená - bez plavek není nuda

FKK-resorty, hotely a kempy fungují v řadě zemí jak v Evropě, tak v Americe nebo Asii. V Česku dovolenou pro nudisty zajišťuje v úzké spolupráci se západoevropskými naturistickými touroperátory zejména specializovaná naturistická CK Natur Travel, přidružený člen mezinárodní naturistické organizace INF-FNI.

Limitujícím prvkem pro dovolenou bez plavek je zejména náboženství, které převažuje v cílové destinaci. Nejvíce naturistických/nudistických středisek je v Chorvatsku a ve Francii.

Chorvatsko nabízelo před 20 lety více jak desítku FKK-hotelů a areálů po celém svém pobřeží a na některých ostrovech. Dnes už jsou bohužel pouze na Istrii - resorty Solaris, Ulika, Valalta, Koversada a Kažela jsou mezi naturisty velmi známým pojmem. V Dalmácii už tato střediska nenaleznete, jediným naturistickým objektem v této části Jadranu jsou velké jachty Silva a Vjeko, které provozuje v týdenních turnusech koncem června a  po celý červenec CK Natur Travel.

Ve Francii je možné prožít dovolenou bez plavek jak na pevnině, v podhůří Alp, ve Lví zátoce Středozemního moře nebo u jižního pobřeží Atlantiku nedaleko Bordeaux, tak ve velmi vyhledávaných naturistických střediscích na východním pobřeží Korsiky. Tento ostrov poskytuje kromě koupání a opalování na dlouhých písečných plážích i možnost mnoha výletů do vysokých hor, pobřežních skalních útvarů a historických a architektonicky přitažlivých měst.

Další naturistická/nudistická střediska je možné navštívit v rakouských Alpách, na pobřeží Egejského moře v Turecku, na řecké Krétě či Zakynthosu, na jihu Černé Hory ve známém středisku Ada Bojana nedaleko Ulcinje, v italské Kalábrii nebo nedaleko Ravenny, na řadě míst středomořského pobřeží Španělska, stejně jako na Mallorce a třech kanárských ostrovech - Gran Canarii, Fuerteventuře a Lanzarote.  Zámořské destinace - USA (Florida), Mexiko (Yucatan), Karibik (Jamajka, Dominikánská republika, St.Martin, Bonaire) - jsou spíše cílem dovolených v době, kdy je u nás sychravo a zima, tj. od listopadu do dubna.  

Co doporučit? Záleží na tom, co od své dovolené očekáváte, zda s vámi cestují děti a jak staré, jestli máte raději lenošení na pláži nebo jste vyznavači turistiky, zda vyhledáváte klidnou dovolenou nebo rušná letoviska. Pro menší děti jsou vhodné písečné pláže Korsiky nebo Černé Hory. Pro turisty jednoznačně Korsika nebo kombinace Jadran-Alpy. Kdo má rád historii, cestuje do Turecka nebo španělské Andalusie.  Kdo nemá v oblibě pobyt stále na jednom místě, pro toho je ideální dovolenou plavba jachtami Silva a Vjeko po Jadranu - ležíte si na palubě, loď pluje a vy poznáváte stále nová a nová místa, přičemž koupání máte na dosah, moře je všude kolem vás a přes noc kotvíte přímo v centrech městeček a turistických letovisek.

Veškeré podrobnosti o možnostech prožití letošní naturistické/nudistické dovolené bez plavek naleznete na internetových stránkách CK Natur Travel

- PR článek -

Natur Travel
Nádražní 1 (budova želez.st.)
150 00  Praha-Smíchov

257 317 946, 603 418 474
naturtavel@volny.cz
www.naturtravel.cz
Pošt.adresa: P.O.BOX 7, Nádražní 1, 150 05 Praha 5

Článek byl zobrazen 38 882 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA