Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zaostrog a Trogir - dovolená v kempu u Jadranu

Kdo má rád slunce, moře a zároveň rád navštěvuje historické památky, nemusí o místě své letošní dovolené dlouho přemýšlet. Jasnou volbou je Chorvatsko - krásná země omývaná vodami Jaderského moře poskytující dokonalé podmínky pro odpočinek a letní dovolenou. CK PROPAGO Vás zve do kempů v Trogiru a Zaostrogu.

Chorvatsko láká své návštěvníky na průzračné a teplé moře, kilometry oblázkových a skalnatých pláží, nezvyklou a pro nás exotickou středozemní vegetaci i vysoké hory. Každý zde snadno zapomene na starosti všedních dní a může si do sytosti užívat vodních radovánek, nebo se vypravit za poznáním architektonických skvostů či odkazů minulosti. Také budete mít jistě možnost poznat pohostinnost místních obyvatel nebo ochutnat výtečnou chorvatskou kuchyni. To vše a mnohem více nabízí Chorvatsko, kam do oblasti Dalmácie můžete vyrazit s CK PROPAGO

Zaostrog 

Asi 35 km jihovýchodně od Makarske se na jedinečné riviéře rozkládá malé turistické městečko Zaostrog. Makarská riviéra je považována za nejkrásnější část Dalmácie, rozkládá se mezi městy Omiš a Ploče. Z pobytu zde bude nadšen každý milovník historie, kultury a rozmanitých dějin země. Zaostrog totiž leží také v blízkosti historických a kulturních středisek, jako je Dubrovník nebo Split. Nad celou riviérou se zvedá impozantní masív pohoří Biokovo, který je velikým lákadlem pro všechny nadšence do horské turistiky. Nejčastějším cílem alpinistů se stává hora Viter, po níž byl také pojmenován zdejší kemp. V oblasti panuje čilý turistický ruch, přímo v Zaostrogu si však můžete vychutnávat pohodovou dalmatskou atmosféru. 

Zaostrog ukrývá dvě zajímavé pamětihodnosti. Jednou z nich je františkánský klášter z 15. století, ve kterém najdete fascinující národopisnou sbírku, uměleckou galerii a knihovnu. Za pozornost stojí také rajský dvůr s krásnou křížovou chodbou a pozůstatky římské mozaiky ukrytými v klášterní zahradě. Další významnou stavbou je pak původně gotický kostel sv. Barbory, který má dnes barokní podobu. Zaostrog samozřejmě potěší také milovníky koupání a slunění. Nachází se zde krásné pláže, průzračně čisté moře a všude okolo najdete jen krásnou zachovalou přírodu. Tato přírodní lákadla společně se stálým dalmatským podnebím zaručují nezapomenutelné zážitky z dovolené.

Přímo v Zaostrogu se nachází kemp Viter, jehož ubytovací objekty jsou umístěny v dostatečné vzdálenosti od magistrály. Návštěvníci si tak užijí klidu a úžasného výhledu na moře. Pláž, z níž je možné dohlédnout na poloostrov Pelješac a ostrov Hvar, je od vybavených dřevěných chatek vzdálena pouhých 80 metrů. Přímo v Zaostrogu najdete restaurace s řadou krajových specialit, obchody a pizzerie. Asi málokdo odolá večerní procházce po pláži nebo návštěvě přilehlých městeček a osad, jako je Podaca nebo Drvenik, odkud se nabízí i lodní výlet na ostrov Hvar. Klidné prostředí kempu, umístěného přímo u moře a čistá sociální zařízení zajišťují příjemné prožití odpočinkové dovolené.

Nádhernou scenérií budete okouzleni v přírodní rezervaci Bačinská jezera, kam je možné se vypravit na jednodenní autobusový výlet se stálým delegátem CK PROPAGO. Jde o soustavu sedmi krasových jezer, která jsou vzájemně propojena. Navštívit můžete také historický Dubrovník nebo pulzující Makarskou. Zaostrog je pak také skvělým výchozím místem pro poznávání krás Bosny a Hercegoviny, pouhých 40 km je vzdáleno významné světské místo Medžugorje (Medugorie), kde se údajně v roce 1981 zjevila skupince mladých lidí Panna Marie. Nezapomenutelným zážitkem bude jistě také prohlídka okouzlujícího bosenského města Mostar nebo Kravických vodopádů

Trogir 

Město, které je situováno na ostrůvku v blízkosti pevniny, je považováno za klenot dalmatského pobřeží. V roce 1997 bylo pro svou jedinečnost zařazeno na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Jeho historie sahá až do roku 380 před Kristem, postupně jej obývali Řekové, Římané, Chorvaté a Benátčané. Všechny tyto národy zanechaly ve městě své stopy a to jak v architektuře, tak i v kultuře a umění. Z architektonického hlediska patří Trogir mezi nejkrásnější města na Jadranu. Je také rodištěm řady významných osob ze společenského, veřejného a církevního života, jež se zasloužily o město a stát. Trogir je s pevninou i nedalekým ostrovem Čiovo spojen mostem. 

Historické centrum města rozkládající se na ostrůvku je velkým lákadlem pro turisty. Obklopují jej hradby pocházející z 13. až 16. století a je doslova poseto památkami. K těm nejvýznamnějším, které rozhodně stojí za vidění, patří katedrála sv. Vavřince (Sveti Lovro), která se tyčí na náměstí Jana Pavla II. Do města se vstupuje dvěma bránami, renesanční Pevninskou bránou se sochou sv. Jana Ursiniho a pozdně renesanční Mořskou bránou. Svým vzhledem vás jistě upoutají také vznešené paláce, jako palác Ćipiko nebo Stafileo. K předním církevním památkám ve městě patří také kostel sv. Jana Křtitele ukrývající uměleckou galerii, kostel sv. Mikuláše nebo kostel sv. Dominika. V jihozápadním cípu najdete pevnost Kamerlengo s impozantní věží sv. Marka. V Trogiru je stále co objevovat, město potěší jak milovníky historie, architektury a umění, tak i návštěvníky toužící po pestrých možnostech nakupování a zábavy. Zdejší malá náměstí lemují také četné restaurace, pizzerie a prodejny zmrzliny.

Asi 5 km od Trogiru se na kaskádách s nádherným výhledem na souostroví rozkládá autokemping Vranjica- Belvedere. Součástí kempu je vlastní pláž a ubytování je zajištěno ve vkusně zařízených dřevěných chatkách s výhledem na moře. V každé chatce najdete kromě základního vybavení i lehátka a slunečníky, které na pláži zaručují pohodlný odpočinek a slunění. Kemp je velmi dobře vybaven, jeho součástí je restaurace, pizzerie a řada sportovišť, která ocení vyznavači aktivní dovolené. K dispozici jsou tenisové kurty, hřiště pro kopanou, házenou a košíkovou, minigolf i stolní tenis. Z kempu se organizují zajímavé výlety do Splitu, na ostrovy Brač a Hvar nebo také celodenní adrenalinový výlet s raftingem po řece Cetině.

- PR článek -

CK PROPAGO
Komenského 798/7
695 01 Hodonín

Tel.: 518 351 178 
propago@propago.cz 
www.propago.cz

Článek byl zobrazen 9 361 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA