Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zapomenuté ostrovy Chorvatska

Lákají vás krásy jaderského pobřeží? Na druhou stranu vás zároveň odrazují a děsí zkušenosti cestovatelů, kteří si stěžují na přeplněné pláže, hlučné turisty a nemožnost pořádně si odpočinout? Pak vám přinášíme pár atraktivních tipů na chorvatské ostrovy, které zůstaly zrakům drtivé většině turistů doposud utajeny.

Tento exkluzivní přehled malebných chorvatských ostrůvků ve vás vyvolá touhu sbalit kufry a vyrazit, co nejdříve to bude možné. Pohodlně se proto usaďte, naše krasojízda právě začíná.

Lákají vás krásy jaderského pobřeží? Na druhou stranu vás zároveň odrazují a děsí zkušenosti cestovatelů, kteří si stěžují na přeplněné pláže, hlučné turisty a nemožnost pořádně si odpočinout? Pak vám přinášíme pár atraktivních tipů na chorvatské ostrovy, které zůstaly zrakům drtivé většině turistů doposud utajeny. Tento exkluzivní přehled malebných chorvatských ostrůvků ve vás vyvolá touhu sbalit kufry a vyrazit, co nejdříve to bude možné. Pohodlně se proto usaďte, naše krasojízda právě začíná.

Sušac – téměř neobydlený ostrůvek 

Malinkatý ostrůvek Sušac leží na západ od známějšího Lastova a zaujímá přibližně 6 kilometrů čtverečných. Ostrov je prakticky neobydlený. Jediné obyvatele tvoří majitelé místního statku a majáku, který je dominantou ostrova a zároveň jedinou možnou ubytovací kapacitou. Okouzlující bílé stěny ostrůvku a azurové moře v kombinaci s panensky čistou a turisty nedotčenou přírodou dělají z tohoto ostrova jednu z nejkouzelnějších chorvatských destinací. Pokud si chcete doopravdy odpočinout a zažít netradiční zážitky na místě, které zůstává zvídavým zrakům turistů odepřeno, je Sušac jasnou volbou. Samotné ubytování na majáku není nikterak nákladné. Jeho majitel však vyžaduje plné obsazení. Větší problém budete mít s dopravou na samotný ostrůvek. Dostanete se zde motorovým člunem z přístavu Vela Luka. Připravit se však musíte na to, že samotná přeprava vás vyjde na poměrně značnou částku. Pokud se však pro návštěvu ostrova Sušac rozhodnete, obětovaných nákladů rozhodně nebudete litovat. 

Zapomenuté ostrovy - Brijuny a Sušac
Foto: Zapomenuté ostrovy - Brijuny a Sušac

Brijunské ostrovy

K Brijunským ostrovům se váže spousta legend a příběhů. Jeden z nich vypráví o tom, že velký ostrov Brijun stvořil sám Bůh jako věrnou kopii nadpozemského ráje. Krása ostrova, jeho živočišná i rostlinná bohatost byla natolik okouzlující, že se stala trnem v oku závistivému ďáblu. Ten se jednoho dne rozhodl Boží dílo zničit a začal ostrov zasypávat kamením. Tak se celistvý ostrov rozdělil na desítky maličkých a tím vzniklo Brijunské souostroví – místo, které i přes svou roztříštěnost nepozbylo ani malinko ze své původní krásy. Mali a Veli Brijun – největší dominanty souostroví jezdí každoročně navštěvovat stovky celebrit z celého světa. Pokud chcete i vy zažít pár dní na místě, které se vám nebude chtít opustit, nemohli jste si vybrat lépe. Brijunské souostroví se nachází pouhých 6 kilometrů od přístavního městečka Pula, od kterého jej odděluje Fažanský průliv. Kromě okouzlující přírody, blankytně modrého moře a nádherných panoramat můžete na Velikem Brijunu obdivovat národní park, ve které je zastoupena celá škála zástupců ostrovní fauny i flory. 

Navnadili jsme vás? Výborně! Pak nezbývá nic jiného, než sbalit pouze to nejnutnější a vydat se vstříc krásám doposud nepoznaným. Věříme, že návštěva některého ze zapomenutých chorvatských ostrovů se stane zážitkem, na který si i po letech mile rádi vzpomenete. 

Zdroj: www.ostrovychorvatska.cz

Článek byl zobrazen 4 421 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA