Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Chorvatsko nejsou jen pláže a národní parky…

Mnoho lidí má Chorvatsko spojeno jen s pobytem v některém jadranském letovisku, válením se na pláži či poznáváním měst. Nemyslíte si, že by to už chtělo změnu? Což takhle vyzkoušet trochu netradiční dovolenou? Tou může být pobyt na klasické motorové plachetnici s cestovní kanceláří Mediteran travel s. r. o.

Chorvatsko je okouzlující zemí, která každoročně obsazuje první příčku v oblíbenosti mezi českými turisty. Může za to nejen mimořádná historická, architektonická a topografická rozmanitost kraje, ale také milí lidé, dobré jídlo a stálé slunečné počasí. Chorvatsko se pyšní širokou škálou krajinných typů, jako je členité pobřeží s mnoha ostrůvky, mohutná pohoří, náhorní plošiny, říční údolí či divoké skalnaté rokle. Řada lidí si ve spojení s Chorvatskem vybaví také scény z filmů o indiánském náčelníkovi Vinnetouovi, které se točily v Národním parku Plitvice, jež je pod ochranou organizace UNESCO.

Při pobytu v Chorvatsku už jste jistě taky obdivovali ty spousty krásných motorových plachetnic brázdících Jaderské moře. Vypadají tak nespoutaně a svobodně, lidé na nich jen lenoší na palubě, pozorují delfíny nebo šnorchlují a hlavně nikam nespěchají. Také byste to rádi zažili? V tom případě stačí navštívit cestovní kancelář Mediteran travel s. r. o., která se kromě klasických pobytů na chorvatském pobřeží zaměřuje především na tyto netradiční pobyty na lodích. Mediteran travel s.r.o. je jedním z předních prodejců těchto typů zájezdů v České republice. Počátky prodeje zájezdů na klasických motorových plachetnicích, jež brázdí vody Jadranu od Rijeky až po Dubrovník, spadají do roku 1997, kdy byly poprvé tyto zájezdy představeny na českém trhu.

A v čem spočívá to pravé kouzlo zájezdu na motorové plachetnici? Zájemci poznají Chorvatsko trošku z jiného úhlu pohledu, než je pobyt v oblíbeném turistickém letovisku, seznámí se se spoustou zajímavých lidí z celé Evropy a odnesou si spoustu nezapomenutelných zážitků. Celá dovolená se odehrává na lodi plující mezi jadranskými ostrovy a ostrůvky, kterých je podél pobřeží roztroušeno 1185. Večery pak trávíte pokaždé na jiném místě, zakotvení v historických městech či malebných rybářských vesničkách. Skvělým lákadlem je také možnost koupat se v křišťálově čistém moři v zálivech, kam suchozemec nemá šanci se dostat.

Spaní je zajištěno ve dvoulůžkových kajutách, z nichž některé mají vlastní WC a sprchu, většinou je však sociální zařízení společné na palubě. Strava se servíruje v jídelně nebo na zádi lodi – vždy záleží na velikosti a konkrétním typu plavidla. Jídla je zajištěn opravdu dostatek, aby klient nikdy neměl pocit hladu. Posádka je tvořena kapitánem, jeho pomocníky a také kuchařem, který je po kapitánovi snad druhou nejdůležitější osobou na lodi. Klientům je k dispozici naprosto celá loď, její sluneční paluby vybavené lehátkami a matracemi. Někdy je plavidlo vybaveno také malými gumovými čluny. Vždy však záleží na rozměrech lodi, neboť flotila, kterou Mediteran travel s. r. o. nabízí, má 29 různě velkých lodí s kapacitou od 16 do 38 osob. Tyto lodě brázdí Jadran na 15 vodních trasách, vyplouvají a poté se znovu vracejí do přístavů Rijeka, Zadar, Trogir a Dubrovník.

V nabídce cestovní kanceláře Mediteran travel s. r. o. si můžete vybrat z široké nabídky tematicky zaměřených pobytů. Zájezdy bývají jeden nebo dva týdny dlouhé a mohou být zaměřeny jako čistě relaxační, s koupáním, návštěvou vesniček a měst, jiné se věnují cykloturistice po ostrovech a pevnině a další zase třeba pěší turistice – nordic walkingu. Nástupním i výstupním místem bývá zpravidla vždy sobota, pouze pokud se plavby uskutečňují z Dubrovníku, vyplouvají a vracejí se až v neděli.

Dubrovník je nádherné město, díky jehož poloze na samotném jihu Chorvatska, je turistům umožněno doplout až do Kotoru v Černé Hoře a odtud se vydat na autobusový výlet do historicky významného městečka Budva. Z Dubrovníku však máte možnost navštívit také jadranské ostrovy v jeho okolí, město Mostar či údolí řeky Neretvy, kam se vydáte rovněž autobusem.

V případě zájmu ucelené skupiny klientů je Mediteran travel s. r. o. připravena a schopna připravit trasu plavby podle přání na míru. Vždy je ovšem nutné dohodnout se a nechat ji schválit kapitánem, protože především on je člověkem, který odpovídá za bezpečnou plavbu a příjemně strávený pobyt klientů na lodi. Tyto charterové plavby jsou cenově velmi výhodné a loď je možné využít nejen na již zmiňovanou cyklistiku, turistiku a relax, ale také i pro různá firemní školení, cvičení a jiné akce.

Mediteran travel s. r. o. nabízí klientům samozřejmě také klasické pobyty u moře a to v hotelích, privátních apartmánech, kempech a mobilhomech. Nabídka zájezdů je již od počátku vzniku cestovní kanceláře zaměřena na kvalitní a klidnou dovolenou. Svým klientům nabízí cestovní kancelář jak kvalitu za rozumnou cenu, tak i nové, luxusní hotely situované na pobřeží i na ostrovech v Jadranu.

Nabídka i kvalita ubytování se každým rokem neustále mění. Hotely v neuvěřitelně rychlém tempu mění svou vizáž a prochází četnými rekonstrukcemi. Samozřejmosti se tak stávají nově vybudované bazény, klimatizované pokoje, relaxační zóny, wellness centra či připojení k internetu. Poslední dobou jsou stále oblíbenější mobilhomy (mobilní domy), které jsou prostorné a klimatizované.

K žádaným letoviskům patří turistické středisko Zaton u města Zadar, které je každoročně velmi dobře hodnoceno evropskými autokluby. Resort Zaton Holiday totiž nabízí ubytování jak v nově opravených apartmánech, tak i v mobilhomech. K dispozici je však rovněž volná plocha pro stany. Celý komplex je tak ideálním místem pro pobyt rodin s dětmi, nabízí krásnou písečnou pláž, venkovní bazén i brouzdaliště pro malé děti, mnoho animačních programů, sportovní využití, diskotéku, restaurace a mnoho dalšího. K dalším oblíbeným oblastem patří samozřejmě Makarská riviéra od Brely až po Gradac. Nabídka ubytování je zde velmi rozdílná, od levných stanů až po luxusní hotely. Na příznivé ceny lákají také hotely a soukromé apartmány v Podgoře, která je pro svou polohu hojně vyhledávaným střediskem. Nabídka pobytových míst cestovní kanceláře Mediteran travel s. r. o. je opravdu široká, začíná na Istrii, přes Kvarner, severní Dalmácii, ostrovy Jadranu a střední Dalmácii až po Mlini u Dubrovníku, stačí si jen vybrat…

- PR článek -


MEDITERAN travel s.r.o.
Riegrovo náměstí 55
513 01 Semily

Tel.: 481 625 626, 481 625 627
info@mediteran.cz
zajezdy@mediteran.cz

www.mediteran.cz
www.podgora.cz
www.plavbypojadranu.cz

Článek byl zobrazen 6 336 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA