Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Baška a Poreč - pohoda v kempových karavanech

Dokážete si představit dovolenou u moře s ubytováním v karavanu? Myslím tím v pevně zakotveném, na přesně daném místě, s plně vybavenou kuchyní a dokonce i klimatizací? Já už ano. Nikdy dříve jsem neměla tu možnost, a popravdě ani chuť pobývat v kempu, natož v karavanu. Názor jsem změnila poté, co jsem v něm díky cestovní kanceláři CHERRY TOUR mohla strávit pár dní. 

Karavan na mě čekal konkrétně na ostrově Krk, v destinaci Baška v tříhvězdičkovém kempu Zablaće. Kemp se rozkládá v údolí a z obou stran je sevřený horami. Můžete se tak kochat neskutečně nádhernou scenérií okolních hor i překrásným, průzračným mořem měnícím barvu podle odrazu slunce - prostě úžasné. Pozvolný vstup do moře, pláž s velmi jemnými kamínky nejen pro rodiny s menšími dětmi, spousta atrakcí včetně tobogánu a dalších vodních sportů, a hlavně velké množství restaurací, barů, kaváren a obchůdků podél celé pláže až do města. 


Foto: Baška - exterier karavanu

Hladem ani žízní zde určitě neumřete a ještě ochutnáte místní speciality přímo u pláže. Pro děti je v kempu volně přístupné hřiště, prostorné a čisté sprchy s teplou vodou, umývárny nádobí, to vše v blízkosti karavanů. Á propos, karavan vám opravdu poslouží pouze na přespání, veškerý čas strávíte venku, na pláži, případně v krytém předstanu, kde je umístěna plně vybavená kuchyňská linka, včetně ledničky, mikrovlnky. Před ním je navíc také venkovní posezení kryté slunečníkem. Žádný luxus nečekejte, ale za to pohodlí a relax na čerstvém vzduchu mezi skalisky hor, to opravdu stojí za to. A nikdo vás nešpehuje, co zrovna máte na sobě, zda se to hodí k večeři, tak jako byste byli v luxusním hotelu.  Pokud chcete vidět tu nádheru volného moře mezi krásnými horami, neváhejte a okuste tuhle nabídku, určitě nebudete litovat a třeba se sem budete rádi vracet.


Foto: Baška

Já jsem však další dny pokračovala kousek na sever, konkrétně na Istrii, do města Poreč, do cca 3 km vzdáleného čtyřhvězdičkového kempu Bijela Uvala, kde jsou také umístěny karavany cestovní kanceláře CHERRY TOUR. Na svůj výlet po kempu jsem “vyfasovala“ jízdní kolo a mohla ho tak projet několikrát sem a tam, všemi cestičkami a zákoutími. I tady jsem byla velmi mile překvapena krásou celého kempu. Je příjemně zalesněn, když potřebujete, můžete se tak ukrýt před slunečními paprsky. 

Jsou zde umístěny karavany dvou druhů - s klimatizací nebo bez, každému dle jeho přání. Karavan je vybaven téměř stejně jako ten v Bašce, v předstanu je umístěna plně vybavená kuchyňská linka, včetně ledničky a mikrovlnky, před ním je kryté venkovní posezení. Sprchy s umývárnou nádobí jsou v nebližší možné blízkosti, a ta čistota, z toho by si některé hotely měly vzít příklad. K moři se dostanete z mírného kopce, cca 150 m vzdálená různorodá pláž a podél ní pohodlná stezka, či promenáda. 


Foto: Poreč - interiér karavanu

Když se po ní vydáte na jednu stranu, dojdete do vedlejšího kempu Zelena Laguna. Toto nádherné středisko nabízí spoustu atrakcí, bazénů, restaurací, barů a kaváren. Jsou zde také další možnosti ubytování např. v hotelu či apartmánech. Na druhou stranu vás stezka dovede zase k dalším bazénům, restauracím a barům, potkáte zde spoustu stánků s občerstvením, s obrovským výběrem zeleniny a ovoce a také s místními specialitami. Na konci potkáte turistický vláček, atrakci nejen pro děti. Večery jsou v kempu poměrně živé, konají se zde animační programy pro děti a různé diskotéky. Přes den nemusíte jen ležet na pláži, ale můžete se zúčastnit nějakého turnaje ve fotbale, tenise nebo ping pongu, nebo můžete zamířit na výlet lodí, případně si vybrat jiné sportovní vyžití. Prostor v kempu je ideální pro různé sportovní kolektivy a družstva, je zde možnost pořádat sportovní soustředění, což již někteří využívají několik sezón a velmi rádi se vracejí.


Foto: Poreč

Pokud stále váháte, kam na dovolenou, zkuste zamířit do některého z těchto kempů, určitě budete mile překvapeni. Načerpáte zde takové zážitky, jaké si můžete uchovat navěky. Nejde o luxus, ale hlavně o pohodu a odpočinek, a načerpání energie do dalšího pracovního roku, možnosti poznání spousty dalších krásných míst na chorvatském pobřeží a třeba i zavzpomínání na mladá léta, kdy se do kempů jezdívalo běžně.

Autor: Lucie Pastrňáková, cestovní kancelář CHERRY TOUR

- PR článek -

CHERRY TOUR 
28. října 209/433 
709 00  Ostrava-Mariánské Hory

Tel.: 596 924 531 
Mob.: 608 808 892

info@cherry-tour.cz 
www.cherry-tour.cz 
www.karavanyvchorvatsku.cz

Článek byl zobrazen 3 990 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA