Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Istrie - Proč navštívit tenhle kousek Chorvatska?

Istrie - Proč navštívit tenhle kousek Chorvatska?

Severní Jadran skrývá svůj nejcennější poklad v podobě Istrie, koutku světa, kde se setkává nekonečná krása s bohatým kulturním dědictvím. Tato malebná chorvatská oblast láká návštěvníky na malebná pobřeží, historická města a kulturní poklady, které vytvářejí jedinečný a nezapomenutelný zážitek. A právě Istrii bude věnován dnešní článek.

celý článek

 

Vrsar láká turisty na památky a romantické pobřeží

Vrsar láká turisty na památky a romantické pobřeží

Na severu Chorvatska se na okraji Limského zálivu Istrijského poloostrova rozkládá turisticky vyhledávané městečko Vrsar, které vyniká nejen svými památkami, ale také bohatými lesy, velmi členitým romantickým pobřežím a velmi dobrými možnostmi pro koupání. Díky těmto přírodním podmínkám patří k nejpříjemnějším letoviskům oblasti.

celý článek

 

Jelsa, staré (ne)známé městečko na ostrově Hvar

Jelsa, staré (ne)známé městečko na ostrově Hvar

Chorvatský ostrov Hvar ležící ve Střední Dalmácii slibuje krásné pláže, členité pobřeží, mírné a příznivé podnebí, spoustu památek, levandulová pole a zelené vnitrozemí. Je považován za perlu Jaderského moře a mezi jeho nejoblíbenější turistická letoviska patří Hvar a Jelsa, která jsou propojena silnicí.

celý článek

 

Korčula – léty prověřená kvalita

Korčula – léty prověřená kvalita

Rodiště slavného cestovatele Marca Pola ve vodách Jaderského moře v sobě dokonale spojuje tisícileté tradice, moderní turismus a překrásnou přírodu. Život na Korčule plyne střídavě v rytmu tiše šumícího moře i bujarých oslav, které jsou tu téměř na denním pořádku. Nechejte se zlákat a vypravte se tam, kde začíná velká cesta ...

celý článek

 

Pevnost Klis

Pevnost Klis

Ve vnitrozemí Střední Dalmácie, se v horském sedle mezi pohořími Kozjak a Mosor, rozkládá vesnička Klis, která se může pochlubit nejvýznamnějším opevněním na chorvatském území. Dominuje jí velkolepá pevnost tvořená trojitými soustřednými hradbami. Díky ní se určitě vyplatí udělat od pobřeží malou odbočku.

celý článek

 

Trogir - perla střední Dalmácie

Trogir - perla střední Dalmácie

Malebné a starobylé město Trogir ležící západně od Splitu je vyhledávaným rekreačním střediskem oblasti Střední Dalmácie. Historické jádro Trogiru se rozkládá na ostrůvku, který je s pevninou a dalším ostrůvkem Čiovo spojen krátkým kamenným a zvedacím mostem.

celý článek

 

Proč navštívit Chorvatsko na podzim? Nízké ceny, prázdné silnice a příjemné počasí láká k návštěvě

Proč navštívit Chorvatsko na podzim? Nízké ceny, prázdné silnice a příjemné počasí láká k návštěvě

Chorvatsko je oblíbenou destinací Čechů od jara do podzimu. Chcete-li zažít atmosféru tohoto přímořského státu během podzimu, kdy je zbaveno nánosu turistů, neváhejte a vydejte se okamžitě na cestu. Podzimní Chorvatko toho totiž má opravdu hodně, co může nabídnout. Přinášíme vám několik hlavních výhod podzimní dovolené v Chorvatské republice.

celý článek

 

Krapina je významnou archeologickou lokalitou

Krapina je významnou archeologickou lokalitou

V severní části Chorvatska se nedaleko hranic se Slovinskem nachází asi 5 tisícové městečko Krapina, které je administrativním centrem župy Krapina-zagorje. Proslavilo se především jako naleziště „Homo krapinensis“, který žil v období paleolitu. Město i se svým okolím je tak považováno za významnou archeologickou lokalitu.

celý článek

 

Trogir: důvody k návštěvě tohoto chorvatského historického města

Trogir: důvody k návštěvě tohoto chorvatského historického města

Kdo by nemiloval Chorvatsko. Tato přímořská destinace je Čechy velmi oblíbená díky tomu, že se nachází nedaleko, nabízí příjemné klima a ceny jsou podobné jako u nás. Kromě jiných míst, stojí za návštěvu i historické město Trogir. To vás totiž na první pohled okouzlí, nadchne a nedá vám spát. Nachází se nedaleko Splitu a jedná se o nejnavštěvovanější město v Dalmácii. Jaká místa musíte v Trogiru a jeho okolí navštívit?

celý článek

 

Plitvická jezera - nejznámější národní park Chorvatska

Plitvická jezera - nejznámější národní park Chorvatska

O Plitvických jezerech se dá říci, že jsou notoricky známá, neboť dlouhodobě zůstávají nejoblíbenějším chorvatským národním parkem a všeobecně patří k nejhezčím přírodním pamětihodnostem v Evropě.

celý článek

 

Na dovolenou do Chorvatska: Makarska v Dalmácii je příjemným místem pro trávení volného času

Na dovolenou do Chorvatska: Makarska v Dalmácii je příjemným místem pro trávení volného času

Ač má český rybník také něco do sebe, rekreaci u moře se nevyrovná. Ti, kteří propadli kouzlu koupání se ve slané vodě, za ní obvykle vyrážejí každý rok. A protože naše republika leží ve vnitrozemí, čeká na turisty přesun za mořem v délce několika stovek kilometrů. Nejvíce navštěvované bývá Chorvatsko, které patří k nejoblíbenějším destinacím na světě. Co všechno návštěvníkům nabízí?

celý článek

 

Kornati - národní park

Kornati - národní park

Národní park souostroví Kornati byl vyhlášen v roce 1980 jako pátý tehdy jugoslávský národní park. Začala se zde budovat organizační a materiálně-technická základna pro rozvoj cestovního ruchu. Byl však kladen důraz na to, aby se tento rozvoj nijak nedotkl a nenarušil přírodu a jedinečný svět flóry a fauny, jak na moři, tak i na samotných ostrovech.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA