Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Trogir: důvody k návštěvě tohoto chorvatského historického města

Kdo by nemiloval Chorvatsko. Tato přímořská destinace je Čechy velmi oblíbená díky tomu, že se nachází nedaleko, nabízí příjemné klima a ceny jsou podobné jako u nás. Kromě jiných míst, stojí za návštěvu i historické město Trogir. To vás totiž na první pohled okouzlí, nadchne a nedá vám spát. Nachází se nedaleko Splitu a jedná se o nejnavštěvovanější město v Dalmácii. Jaká místa musíte v Trogiru a jeho okolí navštívit?

Kde se ubytovat

Až se do Chorvatska vydáte a budete chtít prozkoumat nejenom malebné historické uličky Trogiru, ale navštívit i nedaleký Split, přizpůsobte tomu lokalitu všeho ubytování. Volte si takové apartmány v Chorvatsku, které budou v blízkosti Splitu a Trogiru. Na výběr máte z ubytování na nedalekém ostrově Čiovo, který spadá pod administrativní správu Trogiru a nabízí písečné pláže a průzračnou vodu. Nebo se ubytujte na předměstí Trogiru, které se jmenuje Seget Donji.

Proč navštívit právě město Trogir

O tom, že je Trogir pozoruhodným městem, které by nemělo uniknout vaší pozornosti, svědčí i to, že jeho historické jádro je od roku 1997 zapsáno na světovém seznamu kulturních památek UNESCO. Nejvýraznější trogirskou památkou je katedrála sv. Vavřince. Zajímavostí je, že každé její patro je vystavěno v jiném stylu. Nicméně za návštěvu stojí celé historické centrum.

V jeho středu se nachází hlavní náměstí a na něm kromě katedrály sv. Vavřince narazíte také na městskou lodžii, Knížecí palác, městkou věž, paláce a další. I samotné křivolaké uličky jsou pozoruhodné, neboť obsahují mnoho zajímavých historických staveb. Na své si přijdou nejenom milovníci historie a architektury, ale také nadšenci do fotografování. Trogir je totiž až neuvěřitelně fotogenickým městem.

Ubytování v Chorvatsku - Trogir

Září je ideální doba k objevování i koupání

Hlavní výhodou toho, že se na cestu do chorvatského Trogiru vydáte v září je to, že většina turistů již Chorvatsko opustila. Nebudete se tedy muset prodírat davy a budete mít možnost se téměř sami toulat uličkami a objevovat zastrčené kouty. Příjemné budou i teploty, které se bude držet nad 25 °C, a pokud budete mít náladu, budete se moci i vykoupat v moři.

Teplota vody je i během záři příjemná a pohybuje se nad hranicí 20 °C. Můžete tak zažít vše. Procházky historickým centrem, koupání v moři i relaxaci v houpací síti.

Jednodenní výlet za pozorováním ptáků

A kdybyste se náhodou přesytili historií a architekturou a chtěli byste vyrazit za přírodou, nedaleko Trogiru se nachází Pantan. Místo, které není moc známé, ale přitom je naprosto okouzlující. Návštěvníky láká zejména díky možnosti pozorování ptáků. Jedná se totiž o naprosto unikátní ornitologicko-ichtyologickou rezervaci, která je oblíbenou lokalitou zejména vodního ptactva.

Jen pár kilometrů od historického Trogiru tedy máte možnost pozorovat ptáky v jejich přirozeném prostředí a na chvíli tak zcela zapomenout na civilizaci a okolní svět. Výhodou tohoto místa je to, že není moc známé, tudíž ani v hlavní sezóně není vytížené a stojí za návštěvu. Druhým lákadlem nacházejícím se na Pantanu je starý renesanční mlýn.

Ten se řadí na seznam chorvatských stavebních památek a nedávno prošel úplnou rekonstrukcí. Tudíž je opravdu na co se dívat. A až vám po celém dni vyhládne, můžete si na jídlo zaskočit do skvělé restaurace, která se nachází přímo v areálu u renesančního mlýnu.

Chorvatsko je krásnou zemí s bohatou historií, skvělou kuchyní, vstřícnými obyvateli, příjemným podnebím a úžasným mořem. Není proto divu, že se jedná o tak oblíbenou a vyhledávanou lokalitu. Jestliže se zajímáte o historii, architekturu, přírodu a rádi se koupete v moři, je Trogir skvělým místem vaší zářijové dovolené.

Zdroj obrázku: Sergey Vovk / Shutterstock.com

 

Článek byl zobrazen 1 373 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA