Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Proč navštívit Chorvatsko na podzim? Nízké ceny, prázdné silnice a příjemné počasí láká k návštěvě

Chorvatsko je oblíbenou destinací Čechů od jara do podzimu. Chcete-li zažít atmosféru tohoto přímořského státu během podzimu, kdy je zbaveno nánosu turistů, neváhejte a vydejte se okamžitě na cestu. Podzimní Chorvatko toho totiž má opravdu hodně, co může nabídnout. Přinášíme vám několik hlavních výhod podzimní dovolené v Chorvatské republice.

Průměrné podzimní teploty v Chorvatsku dosahují příjemných hodnot

Před odjezdem vás určitě bude zajímat, jaké teploty na podzim očekávat. Obavy rozhodně nejsou na místě. Počasí v Chorvatsku je i během podzimu příjemné. Během října dosahují teploty vzduchu průměrně 17,8 °C v Dubrovníku, 16,2 °C v Šibeniku a 11 °C v Záhřebu. Toužíte-li po teple, zamiřte co nejjižněji. I přesto, že teploty v listopadu klesnou ještě níž, stále je mnohem příjemnější trávit čas v 8 °C v Chorvatsku, kde je vlahý přímořský vzduch než v Praze, kde panují nepříjemné mrazy.

Vyzkoušejte koupání v podzimním Jadranu, osvěžíte se

Milovníci horkých letních dní, ve kterých teplota vody přesahuj 20 °C, si v podzimním Chorvatsku nepřijdou na své. Ale pokud jste poslední roky zasvětili otužování a studená voda se stala součástí každé vaší sprchy, teplotu moře oceníte, protože se vám bude zdát příjemná. Průměrně dosahuje na podzim mořská voda teplot okolo 18 °C a v zimě klesá ke 14 °C. Koupání v Chorvatsku je tedy rozhodně možné, ale počítejte s tím, že voda bude osvěžující.

Poznávání architektury, procházky městem a turistické atrakce bez davů

Další výhoda podzimní dovolené v Chorvatsku spočívá v tom, že země je téměř bez turistů. Jedná se tedy o výbornou příležitost k tomu, poznat architektonické skvosty země. Toulat se křivolakými uličkami a procházet se poklidně po místech, která jsou během hlavní sezóny obklopena davy turistů.

Ubytování v Chorvatsku

Podzimní turistika po krásách Chorvatska je ideální aktivitou, stejně jako procházky po plážích

Báječnou aktivitou při podzimní návštěvě Chorvatska je také turistika. Vydejte se do hor a podívejte se na tuto nádhernou zemi z výšky. Nebo se vydejte prohlédnout si kaňon řeky Cetiny nedaleko města Omiš. Romantické duše si zamilují procházky po nekonečných plážích. Mimochodem, věděli jste, že pláž v Omiši je považována za jednu z těch nejkrásnějších v celé zemi? Táhne se téměř do délky jednoho kilometru a pokud se odvážíte vstoupit do vody, budete příjemně překvapeni pozvolným vstupem do moře.

Díky podzimní dovolené ušetříte

Další výhodou podzimní návštěvy Chorvatska jsou nízké ceny. Hlavní sezóna již totiž skončila a ubytování lze sehnat za mnohem výhodnější ceny než v létě. Tím se vám výrazně sníží výdaje a více než to, kolik zaplatíte za ubytování, vás bude zajímat, kde se dá nakoupit dálniční známka Rakouska a Slovinska co nejvýhodněji.

Podzim je ideální doba na road trip

Nepatříte k lidem, kteří dokážou strávit týden na jednom místě a raději poznáváte co nejvíce míst v co nejkratším čase? Poznejte Chorvatsko lépe a projezděte ho křížem krážem. Podzim je ideální doba k podniknutí road tripu po tomto zajímavém státě. Cesty jsou totiž během tohoto období mnohem volnější a doprava plynulejší. Zastavit můžete vždy tam, kde se vám bude líbit, a tempo dovolené si přizpůsobit svým preferencím.

Neváhejte a pokud vás během podzimu láká vycestovat za hranice, dejte šanci Chorvatsku. Tento, Čechy velice oblíbený, stát vás totiž nikdy nezklame. Užijete si tepla, sluníčka a poznávejte pozoruhodnou chorvatskou přírodu. Ať už se vydáte do kterékoliv oblasti, všude na vás budou čekat vstřícní obyvatelé a minimum turistů. Poznávání krás Jadranu tak bude o to snazší a příjemnější.

Zdroj obrázku: Shemyakina Tatiana / Shutterstock.com

- PR článek - 

Článek byl zobrazen 372 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA