Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Chorvatsko a jeho ostrovy

Většina českých návštěvníků se během desetiletí, kdy hojně navštěvovali Chorvatsko, podrobně seznámili s překrásným chorvatským pobřežím i průzračně čistým mořem. Lokality, jako jsou např. Omiš, Brela, Baška Voda, Makarská, Tučepi, Podgora a další, se nesmazatelně vryly do podvědomí českých turistů.

Pobřeží je zde lemované členitými přírodními zátokami, ze kterých ční mohutné skalní útvary, omývané až neuvěřitelně čistým mořem. Tyto nenapodobitelné a unikátní přírodní jevy nespatříte nikde jinde na světě.

Chorvatské obyvatelstvo je Ćechům i Slovákům velmi blízké pro příbuznost jazyka i mentalitu lidí. Většina hostitelů Vám ráda nabídne nějaké pohoštění či ochutnávku vína nebo Rakije. Způsob, jakým místní lidé připravují ryby, se nepodařilo dosud asi žádnému z Čechů napodobit. Ryba připravená místními lidmi bude vždy prostě skvělá. Většina apartmánových domů je za tímto účelem vybavena venkovním grilem, který mohou samozřejmě využívat i jejich hosté.

Nejslunnější lokalitou v Chorvatsku je střední a jižní část Dalmácie, kde zaznamenávají každoročně nejvyšší počet slunečních dnů. Kromě nenapodobitelné siluety skalnatých útvarů je to jeden z nejpádnějších důvodů, proč hosté míří právě na Omišskou a Makarskou riviéru. 

Díky neustále a poměrně rychle se rozvíjející dálniční síti ve všech státech, kterými se projíždí, se tak podstatně urychluje dopravní spojení. Každá část je samozřejmě zpoplatněna, ale určitě je to vyváženo vyšší mírou bezpečnosti a úsporou paliva. Lze konstatovat, že během cesty do Chorvatska už asi 80% cesty jedete po dálnici, na které najdete moderní čerpací stanice s občerstvením nebo přímo se službami restaurace.

Cestovní kancelář Adria Sun se specializuje na apartmány v Chorvatsku. Rádi bychom Vám v tomto článku krátce představili nejoblíbenější lokality uvedené CK.

Na Omišské riviéře je to jednoznačně okolí městečka Omiš. Najdete zde písčité pláže s velmi pozvolným přístupem do moře. Proto jsou nejvhodnější pro malé děti. Tyto pláže se vyskytují v oblasti Omiš - Duče. Naše CK nabízí ubytování v této oblasti v apartmánovém domě Vila Adria Sun a apartmány Mala Luka.

Jedná se o nově postavené apartmánové domy s poměrně luxusními dvou až čtyřlůžkovými apartmány. Mají vždy oddělenou ložnici s manželským dvoulůžkem a obývací pokoj s rozkládacím gaučem a kuchyňským koutem.

Každý apartmán má k dispozici venkovní terasu nebo balkon s výhledem na moře!
Apartmány jsou vybaveny klimatizací (v ceně pobytu) a televizí se satelitem. Vstup do jednotlivých apartmánů je oddělený, stejně tak jako balkony či terasy, což zaručuje maximum soukromí.

Na Makarské riviéře si můžete vybrat mezi světově uznávanými středisky jako je Brela, Baška Voda, Tučepi či Podgora. Na všech těchto místech najdete kvalitní a osvědčené ubytování, které nabízíme už několik roků. Je velmi dobře hodnoceno především z řad našich stálých klientů. Jedná se o ubytování v apartmánech i hotelích a to vše za Last minute ceny po celý rok.

BRELA - perla na Makarské riviéře. Zde bychom doporučili pěkné ubytování Brela - hotel Luka, který je jediným hotelem v oblasti Brely-Jakiruši. Jedná se o nový, menší hotel rodinného typu s kapacitou 45 lůžek. Hotel Luka se nachází ve svahu s krásným výhledem na moře a ostrovy Brač i Hvar.

Při návratu od moře je ovšem nutno překonat asi 80 metrů do kopce. Toto je ovšem hostům vynahrazeno překrásným pohledem na moře, jak z hotelové terasy, tak i z každého balkonu. Celková vzdálenost pláže od hotelu je asi 150 metrů. Díky pozvolnému přístupu do moře a dlouhou přírodní promenádou je ideální pro rodiny s dětmi i seniory.

BAŠKA VODA - tento pojem zná asi každý Čech. Není nutno představovat středisko, kde se v letní sezóně mluví převážně česky. Najdete zde desítky kaváren, restaurací a obchodů. Pokud máte chuť se pobavit či zatančit, je tady čilý noční život. Dlouhodobá tradice turistiky v Bašce Vodě je zárukou, že si budete přát, aby Vám Vaše dovolená nikdy neskončila.

Ubytováni můžete být na luxusních apartmánech Topalovič za lidové ceny. Stojí pod silnicí v borovém lese, do centra Bašky přitom přijdete po 5 až 7  minutách chůze. Jedná se o nově postavenou luxusní vilu s maximálním možným komfortem. K největším přednostem této vily patří nápaditě provedené a prostorově veliké apartmány které byly dokončené v roce 2010. Apartmány jsou nezvykle prostorné, vybavené novým moderním nábytkem, kuchyňskou linkou a vlastní koupelnou s toaletou. Samozřejmostí je také vlastní venkovní terasa (v případě přízemních apartmánů) nebo balkon pro apartmány v 1.patře ze kterých je částečný výhled na moře.

TUČEPI - věhlasné turistické středisko leží asi 3 km jižně od Makarské. Vyniká mimořádně bohatou a rozmanitou vegetací. Nachází se pod srázy pohoří Biokova. Tučepi byly už v antických dobách cílem všech, kteří si přáli najít v neposkvrněné přírodě ztracený klid, uvolnění a bezstarostnost. Návštěvníky čekají nádherné oblázkové pláže rozprostírající se v délce více jak 3 km. Výhodná poloha, která chrání Tučepi hradbou Biokova, je zárukou největšího počtu slunných dnů v Dalmácii. Moře a vzduch jsou ekologicky čisté.

Moderní  a velmi příjemné ubytování v Tučepi za lákavou cenu - to je ubytování Tučepi  na Vile Marin, které naše CK nabízí už 4 rokem. Tato nově postavená apartmánová vila je účelně a prakticky zařízena. Ohodnocena je kategorií ***+,  což znamená  prostorné apartmány včetně kuchyňského koutu a vlastního sociálního zařízení. Apartmány jsou vybaveny vším, co potřebujete k prožití příjemné dovolené v Tučepi.

PODGORA - malebné městečko se nachází v jižní části Střední Dalmácie, 10 km od města Makarská. Podgora je velmi oblíbené a rušné přímořské letovisko na Makarské riviéře. Promenáda v Podgoře je lemována vzrostlými palmami. Najdete zde spoustu kvalitních restaurací, barů i kompletní infrastrukturu typickou pro moderní cestovní ruch, jako jsou všemožné obchody, směnárny, půjčovny silničních i vodních skútrů, včetně široké nabídky fakultativních výletů. V obci je také několik sladkovodních pramenů a jeden léčivý pramen Klokun. V městečku i okolí je spousta zeleně, dovolenou v Podgoře tedy prožijete v přímém propojení s krásnou přírodou.

Apartmány Sonja se nachází v jižní části městečka Podgora poblíž kempu ve vzdálenosti asi 80 m od moře. Dům je umístěn na jednom z nejkrásnějších míst v Podgoře a je ze všech stran obklopen zelení. Přístup k moři je po mírně se svažující cestě, po které přijdete přímo na jižní pláž.

K dispozici jsou dva neobvykle veliké komfortní apartmány se dvěma samostatnými ložnicemi, prostorným obývacím pokojem s kuchyňskou linkou a vlastním sociálním zařízením. Kromě bohatě vybavených apartmánů základními potřebami je zde také k dispozici klimatizace (v ceně), TV + Sat i možnost grilování.

Postupně nejen Češi, ale i cizinci začínají upřednostňovat dovolenou na některém z chorvatských ostrovů. Nacházejí tam hledaný klid i odpovídající služby. Moře i pobřeží je na chorvatských ostrovech velmi podobné tomu na pevnině. Ale pocit, že jste na ostrově, je nenapodobitelný. Naše CK nabízí ubytování na ostrovech Brač a Šolta.

BRAČ je největší dalmatský ostrov o délce 20 km a šířce 13 km s dvaceti městečky a 14-ti tisíci obyvateli. Množství překrásných zálivů i zátok skýtá možnost klidného, ale i aktivního odpočinku pro Vaši spokojenou dovolenou. Nejznámějším, ale i nejnavštěvovanějším symbolem ostrova Brač je výjimečná 500 m dlouhá oblázková pláž Zlatni rat na Bolu. Svojí jedinečnou krásou, zvlášť z vrcholu Vidovy hory 778 m.n.m., nenechá nikoho lhostejným.

Nabízíme zde apartmány Drago v městečku Sutivan. V uvedeném domě najdete dvou až čtyřlůžkové prostorné apartmány, které jsou moderně zařízené a vybaveny vším, co potřebujete. Najdete zde samostatnou ložnici, toaletu, sprchu, obývací pokoj s TV a kuchyňským koutem a terasu s nádherným výhledem na pláž a moře. Všechny apartmány jsou vybaveny klimatizací (za příplatek na místě). Dovolená na ostrově Brač - ubytování na míru dle Vašich požadavků.

ŠOLTA - středně velký ostrov, 15 km jihozápadně od Splitu, je díky své panenské přírodě jedním z nejkrásnějších chorvatských ostrovů. Šedesát kilometrů dlouhé pobřeží je protkáno bezpočtem okouzlujících zátok a pláží, v jeho blízkosti se nachází také řada menších ostrůvků. V současnosti má Šolta asi 1 500 stálých obyvatel sídlících v několika vesnicích. Od pevniny je ostrov oddělen úzkou úžinou - Splitska vrata.

Na tomto malebném ostrůvku nabízíme především ubytování ve středisku Maslinica - apartmány Stanka. Tento apartmánový dům najdete v klidné části střediska s pohledem na volné moře ve vzdálenosti asi 150 metrů a 200 metrů od centra městečka. Přístup k moři i do centra městečka je pozvolný, bez schodů či dalších překážek. Proto je tento apartmánový dům vhodný pro rodiny s dětmi i starší spoluobčany. Ubytování v apartmánech Stanka je zárukou Vaší spokojenosti i kvalitní dovolené na Šoltě.

Doufáme, že Vás naše nabídka zaujala a že si vyberete pobyt na některém z našich uvedených pobytových míst. Rádi Vás přivítáme v některé z našich provozoven či u některého z našich zástupců po celé republice, jejichž seznam najdete na našich webových stránkách.

 

- PR článek -

 

ADRIA SUN, s.r.o.
Kobližná 19 (Obchodní dům Vichr)
602 00 Brno
tel./fax: 542 134 330 , 725 800 414
non stop linka: 777 224 446.
adriasun@adriasun.cz

www.adria-chorvatsko.cz

Pobočka Olomouc
Tř. Svobody 39
779 00 Olomouc
tel./fax: 585 313 176, 603 113 344

Pobočka Slovensko, okres Sabinov
Námestie slobody 48
083 01 Sabinov
Tel.: +421 908 082 733
adriasun@adriasun.sk
www.dovolenka-v-chorvatsku.sk

Článek byl zobrazen 5 105 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA