Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Chorvatsko jak ho neznáte

Zájezdy „Na míru“ – dle individuálních požadavků a potřeb klienta zajistí CK Adria Sun.

Spojte si svoji dovolenou u moře s poznávacím pobytem. Chorvatsko je zajímavé nejen krásným pobřežím, průzračně čistým mořem ale také svojí kulturou a historií.

Poznejte tedy značný počet dochovaných historických památek i různých přírodních zajímavostí a úkazů.

Sdělte nám představu Vaší dovolené a my Vám díky letitým zkušenostem i detailní  znalostí prostředí nabídneme netradiční pojetí Vašeho pobytu v Chorvatsku.

Ideálním obdobím pro uvedený typ zájezdu je červen nebo září, kdy již nejsou vysoké teploty a ceny jsou nižší, než v hlavní sezóně.

Kombinovat můžete ubytování v několika našich střediscích, na pobřeží i na ostrovech. Doporučujeme pobyty na 10 a více nocí. V takovém případě můžete rozdělit svůj pobyt do 3 etap. V první části můžeme zajistit ubytování na Omišské riviéře, ve druhé pak na Makarské riviéře a ve třetí bud na ostrovech Brač či Šolta, případně na apartmánech na Plitvických jezerech.

Ze všech míst v naší nabídce z oblasti střední Dalmácie jsou lehce dosažitelné tyto nejznámější zajímavosti a výlety:

Historické památky

Pevnost Klis - patří mezi nejvýznamnější opevnění na chorvatském území.

Salona - pozůstatky města na předměstí Splitu založené známým římským Juliem  Caesarem před více než 2000 lety.

Split – historická část Splitu, palác římského císaře Diokleciána z roku 300 n.l.

Trogir - historické jádro města, založené Řeky ve 3. stol. př.n.l.

Dubrovnik - patří mezi nejcennější památkové komplexy v jihovýchodní Evropě.

Mostar - nefalšovaný orient, kousek od Jadranu. Výlet do tohoto těžce zkoušeného města s nádechem pohádek tisíce a jedné noci rozhodně stojí za to.

Přírodní zajímavosti

Jeskyně Vranjača - najdete ji 24 km od Splitu, Celková délka chodeb je 360 m, stálá celoroční teplota je 15 stuopňů. Nejstarší krápníky jsou staré 65 mil. roků.

Červené a modré jezero - jsou neobvyklými přírodními jevy. Rozloha modrého jezera je 800 x 500 metrů, hloubka 70 metrů, sousední červené jezero má průměr 200 metrů a hloubku 500 metrů.

Vodopády "Kravica" - dosud turisticky téměř neobjevené nádherné vodopády.

Medugorje - světoznámé poutní místo.

Tyto místa můžete navštívit individuálně nebo i organizovaně - využijí zejména hosté, kteří přijeli autobusovou dopravou.

Na všechny tyto aktivity Vám mohou naši delegáti zajistit vstupenky, doporučit vhodnou trasu, zapůjčit podrobnou mapu, či poskytnout další doplňující informace.

Sportovní a výletní akce

Lodní výlet (tzv. Fish Piknik) na protější ostrovy Brač a Hvar. Nejvíce navštěvované místo na Brači je Zlatý Bol (Zlatni Rat), který je současně i nejznámějším místem v Chorvatsku. Cíp ostrova, ostře vystupující do moře je dlouhý 800 metrů a jeho konec se mění v závislosti na větru a mořských proudech.

Rafting na řece Cetině - 3 hodiny trvající sjezd nádhernou panenskou přírodou, vhodný pro amatéry i pro všechny věkové skupiny.

Výlet loďkou proti proudu řeky Cetiny - 5 km dlouhá plavba, vhodná pro rodiny s dětmi.

Dále Vám Omišská i Makarská riviéra nabízí možnosti různých sportů, jako je potápění, cykloturistika, pěší turistika po horách, rybolov, horolezectví, paragliding či další vodní sporty - padák tažený za lodí, vodní skůtr, vodní lyže, windsurfing, atd...

Omišská riviéra

Někteří lidé, navštěvující pravidelně tuto oblast tvrdí, že Omiš i celá Omišská riviéra je vůbec jedna z nejkrásnějších přímořských oblastí v Chorvatsku dokonce i na světě. Čím si tuto pověst zasloužila? Především průzračně čistou vodou a krásnou přírodou, velmi členitým pobřežím - kterým je Chorvatsko proslulé, spoustou zátok, ostrovů a ostrůvků. Může se táké pochlubit  historickými památkami.

V městečku Omiš můžete navštívit dvě někdejší pirátské pevnosti - Mirabelu ze 13. století a novější Fortiku ve výšce 311 metrů nad mořem, a tak se dozvíte i více o pirátské historii. Omiš má velmi bouřlivou a zajímavou minulost s počátky v dobách antiky, ve středověku nedobytné sídlo omišských pirátů a dnes turistiské středisko uprostřed nádherné riviéry. Skvělá poloha města Omiš mezi strmými skalami, krásným ubytováním, řekou Cetinou a mořem je stejně atraktivní jako turistická nabídka zdejšího kraje: ekoturismus ve vesnických domácnostech, sporty jako je rafting na peřejích Cetiny, volné lezení po okolních skalách, windsurfing, plavecký maratón, plážový volejbal, cykloturistika a jiné. Osamělé zálivy v Omiši i okolí, ve kterých můžete vždycky objevit "svoji" překrásnou oblázkovou či písčitou pláž na břehu přes třicet kilometrů dlouhé Omišské riviéry, čekají jen na Vás.

Mezi naše nejoblíbenější pobytová místa na Omišské riviéře patří:

Letovisko Mimice
Mimice
- malá rybářská osada s přístavem, kavárničkami a typickými kamennými domky leží 10 km jižně od Omiše a 23 km severně od Makarské, na pomezí Omišské a Makarské riviéry. Mimice jsou staré více než tři století, o čemž svědčí památky ve staré části města vedle kostela. Městečko je rozděleno silnicí na dvě části, spodní – klidná a malebná část obce leží na samém pobřeží, horní část pak láká k procházce historické části.
Mimice se pyšní svojí turistickou tradicí, která sahá do dávného roku 1927.
Letovisko Mimice se může pochlubit dvěma prostornými městskými plážemi, které jsou známé díky bílým písčitým břehům.

Hotel Croatia Sydney
Jedná se o menší příjemný hotýlek střední kategorie rodinného typu s velmi příznivou polohou a překrásným výhledem. Hotel Croatia Sydney najdete nad hlavní zátokou a přístavem městečka Mimice. Je umístěn na menším kopci pod silnicí, asi 150 metrů od pláže. Příjemnou cestou sejdete po 3 minutách chůze k moři, přímo na pláž. Pohled ze všech balkónů je orientován na moře kde v dáli vidíte ostrov Brač i pobřeží Makarské riviéry. V nejbližším okolí najdete obchod s potravinami a zeleninou, poštu a pizzerii.
Více informací o tomto hotelu najdete ZDE

Makarská riviéra

Za Omišskou riviérou začíná nejnavštěvovanější část Dalmácie - Makarská riviéra. Oblast pokrývá více jak 60 km. Na Makarské riviéře najdete oblázkové pláže, křišťálově čisté moře a dostatek bujné vegetace. Naleznete zde typický dalmatský kolorit měst a vesnic, který dotváří velkolepou scenérii pohoří Biokovo, tyčící se až do výše 1700 -1800 metrů. Nejvyšším bodem masivu Biokovo je vrchol Sv. Jure, dosahující výšky 1762 m. - přímo nad Makarskou Výstup je náročný, ale odměnou Vám bude nádherný rozhled do okolí a to nejen z vrcholu, ale i v průběhu celého výstupu.

Oblast "Makarská riviéra" je velice vhodným cílem pro turisty a i pro hosty, kteří milují koupání a odpočinek na sluncem prohřátých plážích. Pro svou malebnou polohu, krásné pláže a příjemné podnebí patří Makarska riviéra k nejoblíbenějším letoviskům v Evropě.

Město Makarska (12 tis. obyvatel) je jedno z nejatraktivnějších turistických středisek chorvatského pobřeží. Bývá nazýváno turistickým srdcem Dalmácie. Makarska je půvabné mediteránské, turisty navštěvované, město s dalmátskou architekturou, které leží v přírodním přístavu ohraničeném zalesněnými poloostrovy Osejavou a Sv. Petrem. Nachází se na samém úpatí velkolepého pohoří Biokova.

Původně římské Macrum se v 9. století stalo opěrným bodem slovanských Neretvanů, později zde vládli charvátští králové, bosenští bánové, 200 let Turci a samozřejmě Benátčané. Stará část města leží při širokém zálivu, na jehož východní straně stojí františkánský klášter z 15. stol., v jehož prostorách je umístěno Malakologické muzeum se sbírkami lastur, bohatá knihovna a sbírky uměleckých předmětů. Pokračujeme-li po nábřeží západním směrem, dojdeme k baroknímu kostelu sv. Marka (Sveti Marko), který byl do zrušení biskupství v Makarské začátkem 19. stol. katedrálním kostelem. Podél přístavu a městské pláže se táhne široká promenáda, kde se nachází mnohé obchody, restaurace, kavárny, krámky s upomínkovými předměty a terasy s hudbou.  Přístup autem do všech středisek je snadný, a to po Jadranské magistrále od Splitu.

Mezi naše nejoblíbenější pobytová místa na Makarské riviéře patří:

Letovisko Baška Voda
Není snad Čecha, který by neznal pojem Baška Voda. Důkazy osídlení tohoto místa nacházíme ve stopách života starých víc než tři tisíce let. Někdejší malá rybářská osada patří mezi nejvyhledávanější letoviska Makarské riviéry a dovolená v Bašce Vodě mezi nejatraktivnější. Křišťálově čisté a teplé moře, dobré chráněné okolí i výborná zeměpisná poloha v srdci Dalmácie na chorvatském pobřeží Jaderského moře, to vše činí z Bašky Vody ideální turistickou destinaci. Najdete zde desítky kaváren, restaurací a obchodů. Pokud máte chuť se pobavit či zatančit, také čilý noční život.

Monumentální pohoři Biokovo, hojnost vegetace a borových lesů utváří z Bašky Vody Vaši spokojenou letní dovolenou.

Vila Mily
Apartmánový dům Vila Mily
má velmi výhodnou polohu - uprostřed Bašky Vody s pěkným výhledem na moře a také dobrým přístupem k moři po mírně se svažující cestě. Najdete jej asi 200 m od centra Bašky Vody a 250 metrů od pláže.

Všechny možné služby jsou Vám v dosahu několika minut chůze na turistické promenádě, tedy obchody, kavárny, restaurace, pizzerie, diskotéky s živou či reprodukovanou hudbou, prodejny a stánky s upomínkovými předměty, dětská hřiště, atd...

Apartmány Vila Mily jsou tedy vhodné jak pro mladou generaci, tak i pro starší spoluobčany, zejména díky dobrému přístupu k moři i mírným přístupem do moře.
Více informací o tomto pobytovém místě najdete ZDE

Věříme, že se nám podařilo alespoň částečně představit různorodost krajiny i možností, které se v této oblasti nabízí.

V případě zájmu o zajištění jakéhokoli zájezdu z uvedené oblasti se neváhejte s námi spojit.

- PR článek -

Adria Sun, s.r.o.
Kobližná 19, Obchodní dům Vichr
602 00 Brno

tel./ fax: 542 134 330 , 725 800 414
Non stop linka - včetně víkendu i svátků: mobil: 777 224 446.
e-mail: adriasun@adriasun.cz

Hlavní domovská stránka: www.adriasun.cz

Pobočky:
Olomouc
Tř. Svobody 39
779 00 Olomouc

Tel./ fax: 585 313 176
mobil: 603 113 344

Slovensko, okres Sabinov
Námestie slobody 48,
083 01 Sabinov

Tel.: +421 908 082 733
e-mail: adriasun@adriasun.sk
www.adriasun.sk

Článek byl zobrazen 6 292 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA