Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Karavany v Chorvatsku - levná dovolená s Cherry Tour

Chorvatsko je pro Čechy každoročně nejnavštěvovanější oblastí letní dovolené. Je to dáno tradicí pobytových zájezdů u Jadranu, jejich časovou i cenovou dostupností. V Chorvatsku jsou široké možnosti ubytování v hotelech, kempech, apartmánech, v soukromých vilách nebo penzionech. Poslední dobou stále více roste obliba ubytování v karavanech.

Výhody karavanů ocení především ti, kteří tráví dovolenou aktivním způsobem a dávají přednost blízkosti přírody. Při ubytování v karavanech máte k dispozici plnohodnotné zázemí kompletního domácího i kuchyňského vybavení, a přitom jste v kontaktu s přírodou. Nemusíte tak překonávat žádné schody ani recepční haly, abyste se dostali ven. Dovolená v karavanu je vhodná pro rodiny s dětmi, skupinové sportovní a relaxační pobyty ale také pro starší rekreanty, kteří chtějí zažít mimosezónní klidnou dovolenou u moře za rozumný peníz. Kempy s karavany v Chorvatsku jsou zpravidla situovány v blízkosti moře a mají k dispozici nejhezčí části pobřeží s plážemi. Kvalitní kempy udržují velmi vysoký standard nejen v oblasti sociálního zázemí, ale taky na úrovni sportovního a kulturního vyžití. Samozřejmou součástí sociálního zařízení se stávají oddělené místnosti pro přebalování miminek s vaničkou a teplou vodou ale také možnost využití automatických praček (za poplatek).

Podle výsledků marketingového průzkumu agentury Ipsos Tambor prováděném při konání veletrhů GO a REGIONTOUR Brno návštěvníci veletrhů počítají s výraznější investicí do zahraniční dovolené i v době dopadající krize. 30 % návštěvníků je připraveno utratit 20-30 tis. Kč, přičemž Chorvatsko plánuje navštívit 16 % dotázaných. Uvedené cenové rozpětí odpovídá kvalitní kempové dovolené při sezónním 14-denním pobytu. Skutečně se při nejistém ekonomickém vývoji výrazně zvyšuje zájem o dovolené v karavanech, neboť i při vynaložení nižší částky si můžete užívat slunečných dní u moře s plnohodnotným a nevšedním ubytováním.

Karavany v Chorvatsku přinášejí pohodlné bydlení s příjemnou přátelskou či rodinnou atmosférou. Ke klidnému prožití dovolené přispívá plné vybavení karavanu, díky němuž stačí na cestu zabalit jen osobní věci a ložní prádlo. Tím odpadají starosti a obavy spojené s přepravou objemných zavazadel při dovolené v kempu na vlastní pěst.

Nejčastější délka karavanů je mezi pěti až šesti metry. Před karavanem bývá umístěna stanová veranda s vybavenou kuchyní. Součástí základní výbavy karavanu je mikrovlnná trouba, vařič, lednice s mrazákem, rychlovarná konvice, nádobí (nerez, sklo, porcelán), příbory, polštáře, deky, židle, stůl a osvětlení. Je možné využívat i klimatizaci a gril. Před stanem je posezení, využívané jak pro stolování tak pro poklidný letní odpočinek na čerstvém vzduchu s pohledem na jedinečnou chorvatskou přírodu.

Podle prodejní asistentky Andrei Limberkové z cestovní agentury CHERRY si klienti karavany v Chorvatsku pochvalují a uvádějí, že mezi čtyřmi zdmi přespávají celý zbytek roku. Hledají něco jiného. Největší oblibě se těší pobyty v oblasti městečka Poreč na Istrii a Baška na ostrově Krk, které jsou známé čistými plážemi a průzračným mořem. Výhodou těchto destinací je přijatelná vzdálenost od domova. Právě pro rodiny s dětmi či seniory klíčové kritérium. „Čeští turisté jsou už přejedeni Makarské riviéry a volí bližší destinace, kam se pohodlně dopraví osobním vozidlem za 8 hodin jízdy“ dodává  Limberková.

Poreč je přístavní město s cca 12 000 obyvateli. Nachází se na západě Istrijského poloostrova s velmi členitým pobřežím. Charakteristické je mírné podnebí a borové porosty. Poreč patří k největšímu a nejnavštěvovanějšímu středisku cestovního ruchu s největší ubytovací kapacitou. V blízkosti Poreče se nachází letoviska Zelena Laguna s nejznámějším kempem Bijela Uvala zaujímající rozlohu téměř 60 hektarů, Plava Laguna, Lanterna, Brulo, Červar-Porat, Lanterna, Materada, Pical, Špadići, apod..

Poreč je město s velkým počtem historických památek. Nejvýznamnější památkou je v seznamu UNESCO zapsaná Eufraziova bazilika, ve které se pořádají koncerty vážné hudby. Mezi další kulturní vyžití patří koncerty moderní hudby v paláci Sinčićů, dvě muzea a výstavy chorvatského výtvarného umění, které se konají v kostele Sveti Franje. V Poreči a jeho okolí je vybudováno rozsáhlé centrum sportovních činností, které umožňuje strávit dovolenou aktivním způsobem. Členité pobřeží je využíváno pro provozování vodních sportů. V Zelené Laguně najdete i vlek pro vodní lyžování, spoustu sportovních hřišť, tenisových kurtů, cyklostezek atd. Jednoduše řečeno, můžete se zde věnovat jakémukoliv sportu, vždyť i chorvatská atletická reprezentace zde jezdí na soustředění.

Baška leží na jihovýchodním pobřeží ostrova Krk. Je přístavním a zemědělským městečkem s 800 obyvateli. Baška má již stoletou turistickou tradici a patří k nejvyhledávanějším oblastem, rozhodně je to nejznámější a nejoblíbenější letovisko ostrova. Oblíbená je krásnými plážemi v široké zátoce. Kempy Bašky jsou Zablaće a Bunculuka. Zablaće je kempem v těsné blízkosti městečka. Bunculuka je nudistickým kempem.

Dominantní památkou Bašky je kostel Sveto Trojstvo z období baroka. V okolí, především vysoko na kopcích, se nachází spousta kostelíků, které jsou častým cílem turistických výletů. Kulturně je Baška známa lidovou slavností Rybářský den a dalšími letními kulturně-zábavnými akcemi. V Bašce je široké sportovní vyžití, ať již vodních nebo jiných sportů.

Protože je dovolená v Chorvatsku plná rozmanitých možností, zůstává stále vyhledávaným místem pro volné letní dny.

Mezi nejvýznamnější cestovní agentury s nabídkou kempových dovolených patří Cestovní agentura CHERRY se sídlem v Ostravě. Zajišťuje dovolené ve vlastních karavanech v Chorvatsku už jedenáctým rokem. Více informací o poskytovaných pobytech společnosti CHERRY najdete www.cherry-tour.cz a www.karavanyvchorvatsku.cz.

- PR článek -

Cestovní agentura CHERRY
28. října 209/433
709 00  Ostrava - Mariánské Hory

tel.: 596 924 531
mob.: 608 808 892

info@cherry-tour.cz
www.cherry-tour.cz
www.karavanyvchorvatsku.cz

Článek byl zobrazen 14 770 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA