Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Biograd na Moru, Murter a Šibenik - dovolená v mobilních domech u Jadranu

Dnes už v naší republice poměrně těžko najdete člověka, který někdy netrávil dovolenou v Chorvatsku. Já jsem však byla donedávna výjimkou. Využila jsem proto nabídky CK CHERRY TOUR a vydala se za poznáním. Konečně jsem mohla spatřit krásy této země na vlastní oči. Ráda bych se s vámi tedy podělila o pár momentů, které mne velice mile překvapily.

V dřívějších dobách jsme běžně jezdívali do kempů a na tábory, kde bývaly někdy i spartakiádní podmínky pro přežití. Přesto si člověk z takového pobytu odvezl mnoho zážitků. Po revoluci se situace otočila a všichni jsme začali jezdit do hotelů, apartmánů, penzionů, apod., abychom si užili trochu toho luxusu, jako si ostatní cizinci užívali běžně. Ale po nějaké době se opět dostávají do většího povědomí kempy, které nyní přináší nevídané pohodlí s množstvím vyžití a jsou předpokladem pro kvalitní dovolenou. 


Foto: Biograd - pláže

Hlavním stanovištěm mého výletu s CK CHERRY TOUR byl kemp Park Soline v Biogradu na Moru****, cca 30 km jižně od Zadaru - města kdysi obývaného chorvatskými králi.  Čekal na mě mobilní domeček o rozměru 24 m2, mini 2+1, s kompletně vybavenou kuchyní a sociálním zařízením. Nechyběla ani klimatizace, která přišla opravdu vhod. Pojem „mobilní dům“ pro mne nebyl zcela neznámý, ale doposud jsem neměla možnost do žádného takového domku nahlédnout, natož v něm strávit pár dní. Proto jsem ráda přijala tuto nabídku a jsem moc ráda, že jsem si bydlení v malé „garsonce“ s terasou, avšak plně klimatizované, vyzkoušela.

Kemp v Biogradu na mě zapůsobil velmi přehledným dojmem, kde všechno má své místečko a za pár chvilek se v něm zorientujete a víte kudy do města, za sportem nebo na večeři. K pláži to bylo velmi blízko, v rozmezí 100 - 400 m. Pobřežní promenáda byla lemovaná stromy, okrasnými keři a vedla až do centra městečka, kde se také nachází přístav se spoustou lodí.  Pláž je zde různorodá, vesměs oblázková, ale najde se i kousek jemného písku. Na pláži, která je rovněž hezky udržovaná, je možnost bohatého sportovního vyžití. Skvěle se hodí pro batolata i menší děti, protože je zde pozvolný vstup do moře. Děti si tak mohou hrát na začátku v menší hloubce, což jako rodič určitě oceňuji.


Foto: Biograd - podvečer

Kousek od kempu je bazén, vhodný pro každého, kdo by přece jen chtěl zkusit jinou než slanou vodu. Co by kamenem dohodil je to také do města, kde si můžete dát zmrzlinu, která je opravdu báječná. Tuto lokalitu mohu doporučit rodinám s dětmi, každý si zde přijde na své, a věřím, že bude velmi spokojen. Místo je určitě vhodné také pro školy, školky, sportovní kluby a teamy, případně jiné kolektivy, protože je zde dostatek prostoru na zábavu, sport a užívání si volna bez rodičů.

Mou další zastávkou byl ostrov Murter, největší ostrov v šibenické skupině, která je součástí Severodalmatských ostrovů. Navštívila jsem konkrétně kemp Jezera Lovišča***, který na mě zapůsobil velice poklidnou a příjemnou atmosférou. Rozkládá se daleko od všeho hluku velkoměsta, proto zde můžete strávit dokonalou relaxační a oddychovou dovolenou. 


Foto: Murter - denní místnost mobilního domu

Kemp je velmi pěkně uspořádán, je přehledný a působí čistě. Mobilní domky, stejné jako v Biogradu, stojí vedle sebe v řadě, u každého je terasa se slunečníkem, bezvadné posezení a kolem jen klid a pohoda. K štěrko-oblázkové pláži je to cca 200 m, má opět pozvolný vstup do moře, což je naprosto ideální pro malé děti, případně i seniory. Kdo by měl zájem, může se vydat pěšky přes kopec na jedinečné přírodní pláže omývané krásně průzračnou vodou. Z těchto pláží se nabízí výhledy na otevřené moře i Národní park Kornati. Ten pohled bych přála každému!  Poblíž kempu je městečko Tisno, kam se dostanete pěknou procházkou, částečně zastíněnou borovicemi, podél pobřeží. Pokud máte dost ruchu velkoměsta, a chcete si opravdu odpočinout, mohu Murter jedině doporučit. Pobyt v této lokalitě vás dobije energií na spoustu dalších měsíců.


Foto: Murter - pláž

Posledním ubytovacím zařízením, které jsem si mohla prohlédnout, byl nádherný luxusní kemp Solaris u Šibeniku, vzdálený asi 4km od centra Šibeniku. O každém pobytovém místě jsem měla utvořenou nějakou představu. Podle fotografií a popisků jsem věděla, jak asi bude ubytování a jeho okolí vypadat, ale tohle předčilo mé očekávání! Opravdu nádherná pláž, jednak štěrko-oblázková, ale taky písečná - světe div se, najde se i v Chorvatsku! Opět pozvolný vstup do průzračně čistého Jadranu. A ta spousta bazénů kolem byla třešničkou na dortu - sedíte, popíjíte v baru a přitom jste v bazénu. Nechyběla ani řada atrakcí pro děti. 


Foto: Šibenik - Solaris - denní místnost mobilního domu

Kemp u Šibeniku je velmi rozlehlý, nachází se v něm obrovské množství ubytovacích kapacit, včetně nádherných mobilních domků, v nichž jsem také mohla strávit část mého výletu. Tyhle domky se nachází v maximální možné blízkosti pláže, první z nich je vzdálen cca 50 m a má přímý výhled na moře, poslední leží max. 150 m od moře. Všechno ještě voní novotou, protože část domečků je nová, takže budou mít teprve svou premiéru. Vybavení jako doma, 2 ložnice, sprchový kout s WC, obývací prostor s plně vybavenou kuchyňskou linkou, klimatizace a před domkem krásná krytá terasa s posezením. Jen se nastěhovat a začít si užívat krásných chvil.

Pokud tedy ještě stále váháte s výběrem své dovolené, pojďte zkusit třeba zase něco jiného než apartmán, penzion nebo hotel. Dříve mě kemp také nijak zvlášť nelákal, protože jsem si takovýchto radovánek užila za svých mladých let spoustu, nyní jsem však přesvědčena o opaku. 


Foto: Šibenik - Solaris

Více informací na www.cherry-tour.cz

Autor: Lucie Pastrňáková

- PR článek -

CHERRY TOUR
28. října 209/433
709 00  Ostrava-Mariánské Hory

tel.: 596 924 531
mobil: 608 808 892

info@cherry-tour.cz 
www.cherry-tour.cz 
www.karavanyvchorvatsku.cz

Článek byl zobrazen 4 210 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA