Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Dovolená v Chorvatsku

Chorvatsko je nejoblíbenější destinací pro letní dovolenou. A to hned z několika důvodů. Tím, že je Chorvatsko jen necelých 750 kilometrů vzdálené, se do něj lze dostat relativně pohodlně pozemními trasami. Autem nebo autobusem jste tam za necelých 8 hodin.

Cenově je tato destinace velmi přívětivá. Ceny se zde pohybují na podobných úrovních jako u nás. Najdete zde opravdu nádherné pláže, průzračně čisté moře, luxusní hotely a vily, ale také divokou přírodu a malé rybářské vesničky.

Kdy se vydat na dovolenou do Chorvatska

Nejvhodnější doba pro dovolenou v Chorvatsku je v době hlavní sezóny – od června do září. V tyto měsíce se zde teplota pohybuje kolem krásných 30 °C. Jedná se o turisticky nejvytíženější dobu, takže můžete narazit na mnoho návštěvníků. Ceny se také pohybují výše. Pokud chcete ušetřit, můžete vyrazit mimo hlavní sezónu – květen, říjen. Teploty se zde pohybují kolem 25 °C. Přes zimu jsou zde teploty od 2 °C (ve vnitrozemí) až po 10 °C (u pobřeží).

Kam na dovolenou do Chorvatska

Proč se vydat právě do Chorvatska? Pro většinu turistů je to jednoznačně kvůli moři. To je zde křišťálově čisté a příjemně teplé po celou dobu sezóny. Mezi opravdové perly mezi plážemi patří například zátoka Stinava na ostrově Vis. Jedná se o unikátní útvar – skalní masivy tvoří úzkou škvíru a tím vytváří přírodní ochranu proti vlnám.

Další pláž, která stojí za zmínění, je pláž Punta Rata. Jedná se o jedno z nejvyhlášenějších míst v celém Chorvatsku. I přes to, že je zde v hlavní sezóně hlava na hlavě, stojí za to ji navštívit.

Velmi oblíbený je i takzvaný Zlatý mys. Jedná se o trojúhelníkový výběžek do moře, který je pokrytý zlatavým pískem. Kolem něj je borový háj, který poskytuje návštěvníkům chladivý stín. Stejně jako na Punta Rata je velká možnost, že zde narazíte na velké množství turistů.

dovolená v Chorvatsku
Foto: Plitvická jezera

Pokud vás ale neláká polehávání na pláži a opalování, tak i vám má Chorvatsko co nabídnout. Můžete vyzkoušet cyklistiku na ostrově Mljet. Nachází se zde krásné lesy, jezera a krásné výhledy na moře a okolní ostrovy.

Případně můžete využít potápěčských půjčoven a kurzů. Díky kamenitému podloží je zde voda opravdu průzračně čistá, a proto je velmi vhodná pro všechny druhy potápění. Pokud ale chcete zažít opravdové dobrodružství, vydejte se do Modré jeskyně nebo k potopeným vrakům lodí u ostrova Vis. Dále můžete vyzkoušet pěší turistiku po pohoří mezi městy Senj a Starigrad-Paklenica. Pokud se ale vydáte na tento pochod, nezapomeňte na dobré vybavení!

Nejedná se o jednoduchý výlet.

Další místa, která stojí za navštívení, jsou například Plitvická jezera. Jedná se 16 různě velkých jezírek, která mají typickou tyrkysovou barvu. Mezi nimi je několik vodopádů. I proto je tento národní park zapsán jako chráněná památka UNESCO. Místo, kam se můžete vydat za historií, je Staré město Dubrovníku. Historické město je obehnáno hradbami vystavěnými v 13. století. Jedná se o jedno z nejzachovalejších středověkých měst v Evropě.

Dovolená v Chorvatsku
Foto: Dubrovník

Jedete na dovolenou do Chorvatska a toužíte po bujarém nočním životě? Vyrazit můžete do města Hvar. Nachází se zde vyhlášený podnik Pub Crawl. Každý večer se zde pořádá párty, na které budete mít možnost poznat nové lidi z celého světa. Další podobný klub najdete v Záhřebu – Alcatraz Pub Crawl.

dovolená v Chorvatsku
Foto: Hvar

Pokud plánujete dovolenou s dětmi, tak pečlivě vybírejte lokalitu, kde je váš hotel umístěn. Dejte pozor na nedaleké diskotéky, které mohou hlučet až do brzkých ranních hodin. Zkontrolujte i vstup do moře.

Kdy koupit dovolenou v Chorvatsku

Chcete-li za dovolenou ušetřit a máte možnost odjet ze dne na den, tak určitě využijte možnosti zájezdu na last minute. Při brzkém odletu se cena drasticky snižuje a vy můžete ušetřit až 70 % z původní ceny zájezdu. Pokud ale máte povinnosti, které vám toto neumožňují, můžete naopak vyzkoušet first minute. Zarezervujete-li si zájezd už dlouho před odjezdem, tak se cena může dostat na velmi příjemné číslo.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 969 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA