Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Drašnice - klidná dovolená na Makarské riviéře

Na úpatí pohoří Biokovo se nachází menší poklidné letovisko Drašnice. Jeho velkým lákadlem jsou krásné nepřeplněné pláže s drobnými oblázky a hrubým pískem, které se jen pozvolně svažují do Jaderského moře. Kdo tedy hledá klidnou dovolenou, je pro něj Drašnice tou správnou volbou.

Drašnice je nevelká obec s přibližně 330 obyvateli, která vyrostla v malebné zátoce Sveti Križ. Leží asi 3 kilometry jižním směrem od letoviska Podgora, do něhož se může vydat každý, kdo zatouží po rušnějším nočním životě a nákupech. Její obyvatelé se v minulosti věnovali převážně zemědělství a rybolovu. Zajímavým architektonickým prvkem, který dodnes ovlivňuje vzhled Drašnice, jsou zemědělské terasy. Dodnes se v okolí obce pěstuje vinná réva a olivy. 

Drašnice, Makarská riviéra, Chorvatsko
Foto: Drašnice, Makarská riviéra

Letovisko je příjemným místem pro pohodovou a klidnou dovolenou. Zdejší pláže jsou opravdu nádherné, ostatně jako na celé Makarské riviéře, a koupání je možné v průzračně čistých vodách Jadranu. Část pláží je chráněna před ostrým chorvatským sluníčkem borovicovým porostem, který vytváří příjemný stín. Drašnice poskytuje dobré podmínky pro provozování veškerých vodních sportů.

Na své si v obci přijdou také milovníci historie, kteří zde mohou obdivovat několik krásných kostelů. Nejvýraznější památkou je novodobý kostel z 80. let 20. století, který opatruje některé fragmenty z původního starého kostela sv. Jiří, který se bohužel nepodařilo dochovat. Na vesnicí se tyčí gotický kostel sv. Štěpána, v němž byl objeven římský nápis z 2. století. V blízkém okolí Drašnice je pak roztroušeno ještě několik dalších zajímavých kostelů, jako třeba kostel sv. Mikuláše, sv. Rocha a sv. Kateřiny.

Drašnice, Makarská riviéra, Chorvatsko
Foto: Drašnice, Makarská riviéra

VILLA DANICA

Cestovní kancelář Santini tour nabízí ubytování v Drašnici v apartmánovém domě Villa Danica, kde je možné si pronajmout apartmány i studia.  

DOPRAVA: luxusní autokar nebo vlastní

POLOHA/PLÁŽ: třípatrový kvalitně zařízený objekt se nachází v klidné části letoviska blízko pláže (100 m) a svým hostům nabízí ideální podmínky pro rodinnou dovolenou s dětmi. Pláž - jemná, oblázková s pozvolným vstupem do moře.

Drašnice, Makarská riviéra, Chorvatsko
Foto: Drašnice, Makarská riviéra

UBYTOVÁNÍ: studia a apartmány jsou pro 2 - 4 osoby. Zdarma klimatizace, připojení na internet v kavárně majitele a parkování u domu.

Studio 1/2: jedna místnost se dvěma lůžky a rozkládací pohovkou, kuchyňským koutem s lednicí, koupelna se sprchou a WC, terasa nebo balkon.

Apartmán 1/2 - jedna ložnice se dvěma lůžky, obývací pokoj (s možností přistýlky) s kuchyňským koutem s lednicí, koupelna se sprchou a WC, balkon.

Apartmán 2/2 - jedna ložnice se dvěma lůžky, obývací pokoj se dvěma lůžky, kuchyňský kout s lednicí, 2x koupelna se sprchou a WC, 2x balkon s výhledem na moře.

Drašnice, Makarská riviéra, Chorvatsko
Foto: Drašnice, Makarská riviéra

STRAVOVÁNÍ: vlastní, možnost dokoupení večeří nebo polopenze v pensionu Plaža - cca 600 m. Snídaně servírované včetně nápojů, večeře výběr ze tří menu.

CHARAKTERISTIKA: nedaleko restaurace, bary, možnost zapůjčení skútrů, loděk, kulturně-společenské vyžití dle místní nabídky.

Dovolená 2013 - pobyty v Chorvatsku

Drašnice, Makarská riviéra, Chorvatsko
Foto: Drašnice, Makarská riviéra

V nabídce cestovní kanceláře Santini tour však najdete desítky dalších apartmánů na Jaderském pobřeží, od ostrova Krk až na konec Makarské riviéry.

logo SantiniSantini Tour
nám. Republiky 24
591 01  Žďár nad Sázavou

Tel.: 566 628 539
santini@santinitour.cz
www.santinitour.cz 

- PR článek -

Článek byl zobrazen 4 976 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA