Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kde v Chorvatsku najít místa bez davů turistů? Tipy na zapomenuté ráje

Dle interních dat firmy Porovnej24.cz, která se zabývá srovnáním cen cestovního pojištění, se Chorvatsko stále drží na první příčce oblíbenosti u českých turistů. Kvůli své popularitě je však v této zemi obtížné najít pláž, kde by nebyla hlava na hlavě.

K moři si většinou lidé jedou odpočinout a nabrat nové síly, což se nemusí nutně podařit v destinaci, která kvůli nespočtu turistů připomíná Staroměstské náměstí v poledne.

I v tak hojně navštěvované zemi, jako je Chorvatsko, lze objevit zapomenuté lokality, které zatím nezkazil masový turismus.

Bogomolje na Hvaru

Přestože Hvar patří mezi oblíbené cestovatelské cíle, vesnička Bogomolje leží stranou od turistického ruchu. Je to poklidné místo, ve kterém jako by se zastavil čas. Na návštěvníka zde čekají liduprázdné pláže s průzračnou vodou, která je jako stvořena pro šnorchlování. Po večerech se můžou procházet starobylými uličkami této bývalé rybářské osady, nebo navštívit Bogomoljske ljetne večeri. Jedná se o místní tancovačku s živou kapelou, kde můžete nasát autenticitu místa a hlouběji proniknout do života místních lidí.

Maják Porer

I v té nejpoklidnější destinaci vám můžou dovolenou zkazit hluční sousedé. Co takhle vyrazit na úplný konec světa, kde budete naprosto sami?

Maják Porer se nachází na malém kamenitém ostrůvku jižně od Istrijského poloostrova. Ubytovat se lze přímo uvnitř něj. Turista se tudíž může cítit jako strážce majáku, přičemž má zaručené ubytování přímo u moře a nekonečný klid.

Tip: Láká vás dlouhodobé cestování? Přečtěte si jak se na to připravit: Jak se připravit na dlouhodobé cestování

Ostrov Vis

Směrem na jihozápad od ostrova Hvar se nachází jeho méně navštěvovaný bratr, ostrov Vis. Po dlouhé roky tato destinace nebyla přístupná turistům, protože ostrov sloužil k armádním účelům.

Nyní se Vis začíná pomalu otevírat světu. Využijte situace a zajeďte si sem ještě předtím, než se liduprázdné pláže zaplní. Na Visu se můžete celé dny válet na nádherných plážích, procházet se starobylými uličkami, nebo se vydat na vedlejší ostrůvek Biševo, který je ještě odlehlejší než Vis. Na Biševu v současné době žije jen 15 obyvatel. Užijete si zde návštěvu Modrých jeskyní, které jsou napůl zaplněné vodou a lze jimi projíždět na loďce.

Vis

Ostrov Mljet

Je vaším jednoznačným favoritem jih Chorvatska? V tom případě si možná zamilujete poklidný ostrov Mljet, který je zarostlý bujnou vegetací a turisté jej zatím poněkud opomíjejí, protože leží v sousedství turisticky zajímavějšího cíle – Korčuly.

Mljet

Na Mljetu vás čeká božský klid, kamenité pláže omývané tyrkysově modrým mořem a také přírodní úkaz v podobě dvou propojených lagun, jejichž voda se vlévá z jedné do druhé.

Ať už vyrazíte na jakékoliv z těchto skvělých míst, nezapomeňte si sjednat kvalitní cestovní pojištění pro případ úrazu, krádeže nebo ztráty zavazadel, případně storna zájezdu. Kvalitní pojištění za skvělou cenu najdete díky srovnávačům cestovního pojištění. Využijte například www.netfinance.cz/cestovni-pojisteni/ nebo www.porovnej24.cz/cestovni-pojisteni.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 303 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA