Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Potápění v Chorvatsku s FunDiving

Chtěli byste si letos vaši dovolenou v Chorvatsku trošku okořenit? Pokud vás vždycky lákala možnost ponořit se pod mořskou hladinu a objevovat její krásy, zúčastněte se některého z potápěčských kurzů. Jaderské moře je pro začínající i zkušené potápěče jako stvořené. S potápěním můžete začít například na Murteru!

Jestli vás běžné dovolenkové činnosti, jako je koupání, opalování a poznávání památek příliš nenaplňují, a chtěli byste si z dovolené odnést další nezapomenutelné zážitky, vyzkoušejte potápění! Chorvatské vody nabízí pro potápěče ideální podmínky - Jaderské moře je bohaté na podmořskou faunu i flóru, proto dokáže uspokojit jak začínající potápěče, tak i zkušené profesionály. Jakmile potápění jednou zkusíte, už nebudete chtít na dovolené dělat nic jiného - rozmanitý podmořský svět vás doslova pohltí a nadchne.

Chci se naučit potápět - zvládnu to?

Pokud vás potápění vždycky lákalo, ale nikdy jste nesebrali odvahu na to, skutečně jej vyzkoušet, není se čeho bát. Přihlaste se do potápěčského kurzu, kde vám zkušení instruktoři vše vysvětlí, naučí a vy získáte základní kvalifikaci pro potápění. Intenzivní výuka rekreačního potápění trvá týden a většina absolventů kurzu potápění jej za tuto dobu úspěšně zvládne. Z 90 % je úspěch pod vodou zajištěn konstruktivním myšlením a dodržováním klidu (praxe, průměrná fyzická zdatnost a znalosti), zbytek je technika.

Jaké kurzy mohu absolvovat?

Začínající potápěči absolvují nejdříve základní kurz OWD = Open Water Diver, který se skládá z 5 lekcí v mělké vodě, kde se naučí ovládat potápěčskou výstroj, pohybovat se pod vodou a samozřejmě také veškeré postupy nutné k bezpečnému potápění. Poté následují 4 ponory na volné vodě, v reálném prostředí a průběžně se vyučuje také 5 lekcí potápěčské teorie. Kurz je zakončen závěrečným otestováním znalosti a následnou certifikací. Úspěšný absolvent kurzu obdrží mezinárodní certifikační kartu, která jej opravňuje k potápění na volné vodě a to celosvětově. Po předložení této potápěčské licence je možné využívat služeb potápěčských center ve světě a navštěvovat světoznámé potápěčské lokality.

Základním potápěčským kurzem to však skončit nemusí - svou potápěčskou zdatnost můžete rozvíjet v pokročilých kurzech potápění:

AOWD - pokročilý potápěč (max. hloubka 30 metrů)
NITROX - potápění s obohaceným vzduchem
DEEP Diver - potápění do maximálních hloubek 40 metrů
UW - foto video kurz podvodní fotografie a videa
Wreck Diver - vrakové potápění
UW Hunter - potápění a lov s harpunou

Potápění je vyučováno ve školících systémech PADI, IANTD a CMAS, což jsou světově největší a nejznámější potápěčské školy.

potápění na Murteru

Mohou se potápět i děti?

Pokud trávíte dovolenou v Chorvatsku se svými dětmi, kterým bylo více než 10 let, mohou se základního potápěčského kurzu zúčastnit s vámi. Právě 10 let je spodní věková hranice, kdy je možné začít s potápěním, horní věková hranice není nastavena.

potápění na Murteru

Na kolik to vyjde?

Stejně jako každý jiný sport, i potápění něco stojí. Potápěčskou výstroj je možné si zapůjčit, nebo se dá pořídit již od 30 tisíc korun. Základní kurz u moře All inclusive stojí okolo 13 000 Kč. Dá se tedy říct, že potápění je finančně dostupný sport. Pokud si potápění zamilujete, budete za ním jezdit po celém světě a to samozřejmě něco stojí, ale odměnou vám budou jedinečné zážitky a dokonalý relax.

Na trhu je dnes široká nabídka potápěčských kurzů a zájezdů za velmi různorodé ceny. Nabídce příliš levných potápěčských zájezdů je však lepší se vyhnout, protože to svědčí o tom, že potápěčský kurz nebude realizován dle bezpečnostních standardů. Potápěčské rychlokurzy, kdy zájemci během tří dnů získají licenci, nejsou zrovna tím nejlepším. Absolventi se v nich naučí většinou jen základy a někdy ani ty ne. Proto je mnohem lepší si zaplatit kvalitní déle trvající kurz pod vedením zkušených instruktorů, kde je kladen důraz především na bezpečnost a dokonalé zvládnutí potápěčských technik.

potápění na Murteru

Je potápění bezpečné?

Při potápění je třeba dodržovat bezpečnostní pravidla, aby bylo riziko úrazu na 99% eliminováno.

Mezi tato základní pravidla patří:
- nepřeceňovat sebe ani svou techniku
- potápět se podle znalostí získaných v potápěčském kurzu
- vystupovat nad hladinu rychlostí max. 9 m/s
- dodržovat maximální povolené limity pro hloubku ponoru
- dodržovat bezpečnostní zastávky na 3 min v 5 metrech hloubky
- nepodceňovat dehydrataci

potápění na Murteru

Česká potápěčská základna na Murteru

Chorvatsko má opravdu výborné podmínky pro potápění. Nabízí hned několik lokalit, které rozhodně stojí za prozkoumání. Jednou z nich je i ostrov Murter nedaleko NP Kornati, na němž se v Tisnu nachází česká potápěčská základna. Ta celoročně nabízí své služby, včetně poskytování ubytování a stravování. Je možné zde absolvovat i kapitánské zkoušky, nachází se zde půjčovna lodí a centrum vodních sportů (vyzkoušet můžete parasailing, vodní lyžování, wakeboard, jízdu na vodním skútru atd.).

potápění na Murteru

Česká potápěčská základna na Murteru nabízí kromě široké nabídky potápěčských služeb také pestré programy pro nepotápěče. Absolvovat můžete plavby po moři i výlety po pevnině. Národní park Kornati, případně jeho část Národní park Telaštica, jsou krásnými lokalitami, které se pyšní nádhernými terény a zátokami. Základna zajišťuje rovněž outdoorové programy na míru, výlety lodí s lovem ryb (na vyžádání i BIG GAME Fishing), výlety po okolních pamětihodnostech a parcích a dokonce i transporty na letiště Split /Zadar, pro všechny, kdo se rozhodnou pro jednodušší cestování letadlem. Nejen díky točenému Plzeňskému pivu se na české potápěčské základně budete cítit jako doma!

Fotogalerie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

další fotografie

Pokud chcete zažít perfektní potápěčskou dovolenou, vydejte se do Chorvatska! Česká základna v Tisno na ostrově Murter Vám nabízí kompletní profesionální potápěčský servis za příznivé ceny. Zde si potápění užijete vrchovatě a naprosto nezáleží na tom, jestli již máte s potápěním nějaké zkušenosti, nebo se chcete této sportovní aktivitě věnovat úplně poprvé. Dovolenou v Tisnu si však užijí také nepotápěči a jejich rodiny - nabízí totiž pro každého něco.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 8 356 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA