Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Turisty opomíjený Karlovac

Turisty opomíjený Karlovac

Ve středním Chorvatsku se nachází město Karlovac s 60 tisíci obyvateli, které je správním střediskem stejnojmenné župy. Řada lidí mířících za koupáním k Jadranu, kolem města jen projíždí, aniž by si prohlédli krásy, které Karlovac nabízí.

celý článek

 

Levné ubytování v Chorvatsku

Levné ubytování v Chorvatsku

Chorvatsko patří již po mnoho let k oblíbeným destinacím a to nejen mezi českými turisty. Ovšem každý, kdo se chystá vydat do tohoto krásného kraje, však touží po tom, aby jeho dovolená byla nejen kvalitní, ale především levná. V současnosti si již naštěstí můžeme vybírat ze široké škály ubytovacích zařízení a to podle našich finančních možností.

celý článek

 

Zadar postavený na římských základech

Zadar postavený na římských základech

V blízkosti Jadranské magistrály leží 80 tisícové starobylé středomořské město Zadar, které vévodí oblasti Severní Dalmácie. Historické centrum města se rozkládá na úzkém poloostrově, jehož osídlení se datuje až do římského období. Město tak oplývá řadou významných památek z nejrůznějších historických období.

celý článek

 

Jachtami Silva a Vjeko po Jadranu

Jachtami Silva a Vjeko po Jadranu

Popsat týdenní dovolenou na palubě jachty plující na vlnách chorvatského Jadranu je nesnadné - „to se nedá popsat, to se musí prožít“. O jaké lodě se vlastně jedná? Jachty Silva a Vjeko jsou zařazeny do kategorie obytných lodí, na nichž klienti spí, stravují se, opalují se a koupou se z nich v době jejich zakotvení v opuštěných zátokách.

celý článek

 

Plitvická jezera - nejznámější chorvatský národní park

Plitvická jezera - nejznámější chorvatský národní park

Národní park Plitvická jezera se nachází v Chorvatsku v oblasti Lika a leží ve výšce 500 – 640 metrů nad mořem. Vyhlášen byl již v roce 1949 a dnes patří mezi nejznámější národní parky v zemi. Od roku 1979 je park zapsán na seznamu světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Chorvatsko nejsou jen pláže a národní parky…

Chorvatsko nejsou jen pláže a národní parky…

Mnoho lidí má Chorvatsko spojeno jen s pobytem v některém jadranském letovisku, válením se na pláži či poznáváním měst. Nemyslíte si, že by to už chtělo změnu? Což takhle vyzkoušet trochu netradiční dovolenou? Tou může být pobyt na klasické motorové plachetnici s cestovní kanceláří Mediteran travel s. r. o.

celý článek

 

Pohnutá historie Dubrovníku

Pohnutá historie Dubrovníku

Historické město Dubrovník ležící na pobřeží Jaderského moře v jižní Dalmácii patří k nejznámějším turistickým střediskům Chorvatska. Město je světoznámé krásou svých památek, a proto bylo roku 1979 zapsáno na Seznam světového památkového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Iž - vzhůru do ráje jachtařů

Iž - vzhůru do ráje jachtařů

Chorvatský ostrov Iž je považován za jachtařský ráj, nikoliv však kvůli vlastním přednostem, nýbrž kvůli blízkosti a dobré dostupnosti Kornatských ostrovů. Přesto patří po většinu roku právě jachtařům a surfařům z celého světa, pro které zde během několika uplynulých let vzniklo dokonalé zázemí.

celý článek

 

Makarská riviéra

Makarská riviéra

Makarská riviéra táhnoucí se v délce cca 60 km od ostrova Brela až po Živogišče, se stala jednou z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších oblastí Chorvatska. Nabízí kilometry oblázkových pláží, rozvinutá turistická střediska, bohatou nabídku ubytování, možnosti sportu, zábavy i pěších výletů.

celý článek

 

Dugi Otok - ostrov s italskou duší

Dugi Otok - ostrov s italskou duší

Dugi Otok patří k zadarské skupině Severodalmatských ostrovů. Pokud byste se nad touto oblastí vznášeli letadlem, zaujme vás svou panenskou krásou, které vévodí průzračná jezera a strmé pobřežní útesy.

celý článek

 

Pašman - ostrov tiché krásy

Pašman - ostrov tiché krásy

Pašman je jedním z velmi dobře dostupných ostrovů na Jadranu. Z pevninského Biogradu je vzdálený pouhých patnáct minut plavby trajektem. Přesto ho většina turistů míjí a zamíří jinam. Pokud však hledáte skutečný relax v nitru panenské přírody, vydejte se právě sem!

celý článek

 

Porečské zastavení

Porečské zastavení

Katalogy cestovních kanceláří prezentují Poreč jako velké a hojně navštěvované středisko turistického ruchu na severu Istrijského poloostrova. Tento popis je však velmi povrchní a zdaleka nevystihuje historické, přírodní a kulturní bohatství, které Poreč ukrývá.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA