Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Záhřeb - věž Lotrščak

Záhřeb - věž Lotrščak

Již od poloviny 19. století si obyvatelé Záhřebu seřizují hodinky podle dělové rány, která je každý den přesně v poledne vypalována z hranolové městské věže zvané Lotrščak. Věž byla postavena ve 13. století a v současnosti patří k nejstarším stavbám chorvatské metropole.

celý článek

 

Mobilní domy - skupinové pobyty pro náročné kolektivy

Mobilní domy - skupinové pobyty pro náročné kolektivy

Doba, kdy se pro skupinové pobyty díky své ceně využívalo nejčastěji ubytování ve stanech, je dávno tatam. Dnešní klientela je mnohem náročnější, ale uvědomuje si, že nejlepším místem pro kolektivní pobyt s kamarády je právě kemp, jeho přívětivé prostředí po všech stránkách. Alternativou jsou kempové mobilní domy.

celý článek

 

Ostrov Šolta

Ostrov Šolta

Pokud toužíte po tiché a poklidné dovolené, vydejte se na středodalmatský ostrov Šolta omývaný Jaderským mořem. Svou rozlohou 52 km2 patří sice mezi menší ostrovy, ale i na tak malé ploše ukrývá nesmírné přírodní bohatství. Je bezesporu jedním z nejkrásnějších ostrovů chorvatského Jadranu.

celý článek

 

Plomin, kulturní letovisko Istrie

Plomin, kulturní letovisko Istrie

Starobylé chorvatské městečko Plomin leží na jihovýchodním pobřeží Istrijského poloostrova, nedaleko města Labin a asi 23 km severovýchodně od Rabacu. Rozkládá se na vrcholku 150 metrů vysokého strmého útesu zvedajícího se nad stejnojmennou zátokou, která se hluboce zařezává do pevniny.

celý článek

 

Darda

Darda

Největší památkou městečka Darda, nacházejícího s kraji zvaném Slavonie na východě Chorvatska, je zrenovované elegantní šlechtické sídlo, které nechali v polovině 18. století vybudovat baroni rodu Esterházyů. Tato stavba je jediným svědkem minulosti města.

celý článek

 

Konavle, zahrada Chorvatska

Konavle, zahrada Chorvatska

Až na samotném jihu Chorvatska se mezi Jaderským mořem a horami Bosny a Hercegoviny rozkládá samosprávná oblast Konavle, která pod sebe zahrnuje 32 obcí. Jejich obyvatelé udržují po staletí původní tradice a dodnes nosí tradiční kroje. Návštěva této oblasti je tak jedinečným výletem do minulosti.

celý článek

 

Brist je pro klidnou relaxaci jako stvořený

Brist je pro klidnou relaxaci jako stvořený

Pokud nemáte příliš v oblibě letoviska s masovým výskytem turistů, určitě by se vám více líbila osobní atmosféra v osadě Brist, která je vzdálena jen 2 km od střediska Gradac v jižní části Makarské riviéry. Převážně rybářská oblast neposkytuje sice příliš turistických atrakcí a rušného nočního života, ale pro ty, kdo vyhledávají klid, je to rozhodně dobrá volba.

celý článek

 

Národní park Kopački Rit

Národní park Kopački Rit

Nejatraktivnější turistickou destinací v chorvatské Slavonii je nepochybně Národní park Kopački Rit rozkládající se na soutoku Dunaje a Drávy. Park o rozloze 170 km2 je jednou z největších a nejzachovalejších močálovitých oblasti v Evropě. Kopački Rit se stal národním parkem v roce 1967 a i dnes vyniká rozmanitou a bohatou faunou i flórou.

celý článek

 

Městské muzeum v Záhřebu

Městské muzeum v Záhřebu

Historii chorvatské metropole Záhřebu od počátku až do současnosti pečlivě mapuje Městské muzeum, které vzniklo propojením tří historických objektů – kláštera klarisek z roku 1650, věže z 12. století a sýpky ze století sedmnáctého.

celý článek

 

Dovolená v Chorvatsku - chorvatská letoviska

Dovolená v Chorvatsku - chorvatská letoviska

Podle odhadů navštíví i v roce 2011 Chorvatsko více něž půl milionu českých turistů. Pokud také zvažujete letní dovolenu na Jadranu, tak vám možná pomůže přehled letovisek na chorvatské pobřeží společně s odkazy na detailní informace o nich.

celý článek

 

Záhřeb - Kostel Panny Marie

Záhřeb - Kostel Panny Marie

Pokud se během návštěvy chorvatského Záhřebu ocitnete ve staré čtvrti Dolac, která není turisty zrovna příliš vyhledávaná, určitě si nenechejte ujít prohlídku kostela Panny Marie ze 14. století, jež stojí na konci hlavní ulice.

celý článek

 

Záhřeb - Katedrála sv. Štěpána

Záhřeb - Katedrála sv. Štěpána

Centrum chorvatského hlavního města Záhřebu tvoří církevní čtvrť Kaptol, která je dodnes sídlem záhřebského arcibiskupa. Právě zde se nachází nejslavnější městská památka, kterou je katedrála sv. Štěpána zasvěcená Nanebevzetí Panny Marie, sv. Štěpánu a Ladislavovi. V okolí katedrály se v minulosti rozkládal starověký Záhřeb.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA