Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Vstup Chorvatska do EU

Vstup Chorvatska do EU

Chorvatsko se 1. července 2013 po mnohaletém úsilí konečně stane právoplatným členským státem Evropské unie. Co se vstupem Chorvatska do EU změní a jak se změna dotkne běžných turistů?

celý článek

 

Ostrov Šolta - klidná dovolená v Chorvatsku

Ostrov Šolta - klidná dovolená v Chorvatsku

Kdo by nechtěl trávit odpočinek na jednom z nejkrásnějších a nejčistších ostrovů na Jadranu? Panenskou přírodu, křišťálově čisté moře, upravené pláže a kvalitně vybavená letoviska nabízí ostrov Šolta ve střední Dalmácii.

celý článek

 

Badija - romantický ostrůvek u Korčuly

Badija - romantický ostrůvek u Korčuly

Vodním taxi se z chorvatského ostrova Korčula pohodlně dostanete na nedaleký romantický ostrůvek Badija, který je vyhledáván především pro své krásné oblázkové pláže. Ostrov o rozloze 1 kilometru čtverečního byl pojmenován podle františkánského kláštera, který na něm byla založen v roce 1392 pro místní komunitu mnichů, jež byli utečenci z Bosny.

celý článek

 

Gradac - nejjižnější letovisko Makarské riviéry

Gradac - nejjižnější letovisko Makarské riviéry

Malebný Gradac ležící pod masívem pohoří Rilić je nejjižnějším letoviskem Makarské riviéry a v podstatě ji zakončuje. Toto městečko je právem považováno za jedno z nejkrásnějších na jaderském pobřeží, leží totiž nedaleko ústí řeky Neretvy pod mohutným horským masivem, kterému dominuje vrch Paškal.

celý článek

 

Ubytování a apartmány v Chorvatsku u moře

Ubytování a apartmány v Chorvatsku u moře

Chorvatsko se mezi českými turisty těší stále velké oblibě. Důvod je jednoduchý - snadná dostupnost, cenově výhodné pobyty, čisté moře, krásné pláže a pestré možnosti poznávání přírody, historie a památek. Chorvatsko má zkrátka pro každého něco. Pokud tedy zvažujete, jak co nejlépe strávit letní dovolenou, vydejte se k Jadranu, který vás okouzlí!

celý článek

 

Drašnice - klidná dovolená na Makarské riviéře

Drašnice - klidná dovolená na Makarské riviéře

Na úpatí pohoří Biokovo se nachází menší poklidné letovisko Drašnice. Jeho velkým lákadlem jsou krásné nepřeplněné pláže s drobnými oblázky a hrubým pískem, které se jen pozvolně svažují do Jaderského moře. Kdo tedy hledá klidnou dovolenou, je pro něj Drašnice tou správnou volbou.

celý článek

 

Mobilní domy a karavany v Chorvatsku - novinky na léto 2013

Mobilní domy a karavany v Chorvatsku - novinky na léto 2013

Pobyt v přírodě s možností bezstarostných radovánek, kde není nic zakázáno, je dnes velmi žádaným typem dovolené. Pokud jsou tyto výhody doplněny ještě umístěním domů téměř u moře, zvyšuje to atraktivitu zájezdu a zájem o takto strávené chvíle volna roste. Právě takovou dovolenou zažijete v Chorvatsku v mobilních domech.

celý článek

 

Labin – mezi Rijekou a Pulou

Labin – mezi Rijekou a Pulou

Na jihovýchodě chorvatského poloostrova Istrie se na trase mezi městy Rijeka a Pula rozkládá městečko Labin, které patří k nejkrásnějším městským centrům v oblasti. Město se dělí na dvě části – starou, situovanou na 320 metrů vysokém kopci, a novou s názvem Podlabin, rozkládající se v okolí.

celý článek

 

Primošten - ideální dovolená na chorvatském Jadranu

Primošten - ideální dovolená na chorvatském Jadranu

Malebné městečko Primošten najdeme v chorvatské severní Dalmácii, u jadranské magistrály, přibližně v půli cesty mezi Šibenikem a Splitem. Je ideálním místem ke strávení dovolené pro všechny věkové kategorie. Kdo jednou Primošten navštíví, rád se sem opět vrací a to nejen kvůli krásné přírodě, ale ještě z mnoha dalších důvodů.

celý článek

 

Záhřeb – hřbitov Mirogoj

Záhřeb – hřbitov Mirogoj

Snad každý národ má místo, na kterém odpočívají jeho slavní rodáci. To, co pro nás znamená vyšehradský Slavín, je pro Chorvaty záhřebský hřbitov Mirogoj rozkládající se na úpatí hory Medvednica. Byl založen v roce 1876 věhlasným architektem Hermannem Bollé a dnes patří mezi nejkrásnější hřbitovy v Evropě.

celý článek

 

Baška a Poreč - pohoda v kempových karavanech

Baška a Poreč - pohoda v kempových karavanech

Dokážete si představit dovolenou u moře s ubytováním v karavanu? Myslím tím v pevně zakotveném, na přesně daném místě, s plně vybavenou kuchyní a dokonce i klimatizací? Já už ano. Nikdy dříve jsem neměla tu možnost, a popravdě ani chuť pobývat v kempu, natož v karavanu. Názor jsem změnila poté, co jsem v něm díky CK CHERRY TOUR mohla strávit pár dní.

celý článek

 

Poloostrov Pelješac - pobyty v letovisku Trpanj

Poloostrov Pelješac - pobyty v letovisku Trpanj

Poloostrov Pelješac je dlouhý 65 kilometrů a jeho šířka se pohybuje mezi 3 až 7 kilometry. S pevninou ho spojuje úzká šíje. Poloostrov je skalnatý, (nejvyšší vrch Sveti Ilija dosahuje výšky 961 m), ale v údolích je úrodná, pečlivě obdělávaná půda, na níž se pěstuje jižní ovoce a zelenina. Na terasovitých svazích pohoří se znamenitě daří vinné révě.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA