Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Autem do Chorvatska v roce 2012

Autem do Chorvatska v roce 2012

Chorvatsko je zemí krásnou a Čechům velice blízkou. To jak vzdálenostně, tak i kulturně a jazykově, proto je už po několik let jednou z nejoblíbenějších destinací pro letní dovolenou. Není se čemu divit, že se stále více lidí se vydává k Jadranu vlastním autem. Volba je to určitě dobrá, ne každý však ví, co vše je třeba k tomu, aby mohl po vlastní ose opravdu vycestovat.

celý článek

 

Dakovo - nejkrásnější katedrála na jihu Evropy

Dakovo - nejkrásnější katedrála na jihu Evropy

Na severovýchodě Chorvatska se v kraji zvaném Slavonie nachází krásné historické městečko Dakovo, které se může pochlubit jednou z nejkrásnějších katedrál v jihovýchodní Evropě. Kromě památek však proslulo také svými výšivkami, chovem lipicánů a mešními víny. Je tak považováno za turistický drahokam regionu.

celý článek

 

Veliki Tabor - chorvatský hrad na seznamu UNESCO

Veliki Tabor - chorvatský hrad na seznamu UNESCO

V severním Chorvatsku, v kraji zvaném Záhoří, se nedaleko města Desinić nachází jeden z nejzachovalejších hradů v zemi. Tyčí se na holém návrší, proto je viditelný z velké dálky. Stal se oblíbeným a vyhledávaným cílem turistů nejen z Chorvatska, ale i ze zahraničí. Pro svou jedinečnost byl hrad zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO.

celý článek

 

Sisak

Sisak

Ve středním Chorvatsku leží na soutoku řek Kupy, Odry a Sávy asi šedesátitisícové město Sisak, které hrálo významnou roli v dějinách této balkánské země. V současnosti je správním střediskem župy Sisak-Moslavina a i když nepatří mezi nejvyhledávanější dovolenkové destinace, dokáže toho návštěvníkům mnoho nabídnout.

celý článek

 

Čakovec

Čakovec

Na severu Chorvatska se mezi řekami Mura a Dráva rozkládá asi 16 tisícové město Čakovec. Je předním administrativním centrem pohraniční oblasti Međimurje, která sousedí se Slovinskem a Maďarskem. Okolní kopcovitá krajina s širokými údolími získala věhlas díky výbornému vínu, které se zde pěstuje.

celý článek

 

Záhřebská botanická zahrada

Záhřebská botanická zahrada

Od roku 1889 je ozdobou chorvatské metropole také rozlehlá botanická zahrada, kterou založil profesor botaniky záhřebské univerzity, doktor Antun Heinz. Zahrada byla vybudována v anglickém stylu na ploše 50 tisíc metrů čtverečních a je oázou klidu uprostřed živého Záhřebu. Lidé si sem chodí odpočinout od ruchu velkoměsta a načerpat nové síly.

celý článek

 

Záhřeb – Park Maksimir

Záhřeb – Park Maksimir

Na území o rozloze 3 km2 se rozkládá nejrozlehlejší záhřebský park, který je zároveň považován za jeden z živých památníků Chorvatska. Své jméno obdržel podle šlechtice a biskupa Maksimilijana Vrhovace, který projekt jeho vybudování v roce 1794 inicioval. K úplnému dokončení parku však došlo až roku 1843.

celý článek

 

Vukovar – symbol války

Vukovar – symbol války

V nejvýchodnějším cípu Chorvatska se na břehu Dunaje rozkládá město Vukovar, které je centrem Vukovarsko-sremské župy. Toto nádherné historické město, kde dnes žije okolo 45 tisíc obyvatel, bylo bohužel značně poškozeno během Jugoslávské války v 90. letech 20. století. Snaha navrátit městu jeho dávnou slávu tak pokračuje dodnes.

celý článek

 

Lovran, lázeňské středisko na Jadranu

Lovran, lázeňské středisko na Jadranu

Název tohoto známého chorvatského lázeňského střediska je odvozen od latinského názvu vavřínu – „laurus“, který zde hojně roste a je pro město charakteristický. Lovran je situován v severní části Kvarnerské riviéry na úpatí rozlehlého a vysokého pohoří Učka. Zdejší čisté moře, pláže a lesy poskytují ideální přírodní prostředí pro cestovní ruch.

celý článek

 

Ostrov Ugljan

Ostrov Ugljan

Na ploše 50 km2 se v Jaderském moři rozkládá ostrov Ugljan, který je od pevniny oddělen Zadarským průplavem a od sousedního ostrova Pašman úzkým umělým průplavem Ždrelac. Původně byly tyto dva ostrovy jedním celkem, ten byl ale v roce 1883 rozdělen na dvě části z důvodu usnadnění plavby v této části Chorvatska.

celý článek

 

Ostrov Molat

Ostrov Molat

Do Zadarského souostroví ležícího v Jaderském moři patří také nedotčený ostrůvek Molat rozkládající se na ploše 22,7 km2. Je místem, kam prozatím nedorazila moderní civilizace, a nerozmohl se turistický ruch. Čas na Molatu běží pomaleji, lidé jsou příjemní, pláže poloprázdné a večer zde panuje nezvyklé ticho.

celý článek

 

Lošinj – zelený ostrov

Lošinj – zelený ostrov

Chorvatský ostrov Lošinj rozkládající se v těsném sousedství ostrova Cres, se kterým v minulosti tvořil jeden celek, patří s 2400 hodinami slunečního svitu k nejslunečnějším ostrovům severního Jadranu. Leží v Kvarnerském zálivu, pyšní se středomořskou vegetací a mírným klimatem.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA