Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Split – sídlo císaře Diokleciána

Split – sídlo císaře Diokleciána

Mezi Kaštelským zálivem a Splitským průlivem se na malém poloostrově rozkládá Split, který je největším městem na chorvatském pobřeží. Toto dvousettisícové město je hlavním hospodářským, průmyslovým a dopravním střediskem Dalmácie. Nachází se zde také jeden z nejdůležitějších přístavů v zemi.

celý článek

 

Senj v obležení „uskoků“

Senj v obležení „uskoků“

V zátoce Senjska draga se rozkládá jedno z nejstarších městeček na chorvatském pobřeží a významné turistické středisko Senj. V jeho blízkosti se nachází horský průsmyk Vratnik patřící do pohoří Velebit, přes který vane nechvalně známý studený vítr bóra. Díky němu je Senj považován za nejchladnější místo na jadranském pobřeží.

celý článek

 

Ostrov Premuda zaujme potápěče, jachtaře i rybáře

Ostrov Premuda zaujme potápěče, jachtaře i rybáře

V severozápadní části Zadarského souostroví se rozkládá ostrůvek Premuda, jehož rozloha je pouhých 9 km2. Tento kus pevniny vystupující z vod Jaderského moře patří k nejizolovanější lokalitě v celém souostroví, žije zde necelá stovka obyvatel, nejezdí zde automobily a turistický ruch je tady ještě v plenkách.

celý článek

 

Nejlepší potápěčské lokality v Chorvatsku

Nejlepší potápěčské lokality v Chorvatsku

Do Chorvatska se nejezdí jen za lenošením na plážích a poznáváním památek, ale také za skvělým potápěním! Jaderské moře ukrývá spoustu vyhlášených potápěčských lokalit, kde je možné objevovat překrásný podvodní svět. Na své si přijdou jak milovníci potápění k historickým vrakům, tak i ti, kdo touží vidět hejna pestrobarevných rybek.

celý článek

 

Potápění v Chorvatsku s FunDiving

Potápění v Chorvatsku s FunDiving

Chtěli byste si letos vaši dovolenou v Chorvatsku trošku okořenit? Pokud vás vždycky lákala možnost ponořit se pod mořskou hladinu a objevovat její krásy, zúčastněte se některého z potápěčských kurzů. Jaderské moře je pro začínající i zkušené potápěče jako stvořené. S potápěním můžete začít například na Murteru!

celý článek

 

Kde mají nejčistší moře? V Chorvatsku!

Kde mají nejčistší moře? V Chorvatsku!

Chorvatsko je zemí úžasné přírody, bohaté historie i kultury, krásných pláží a jak bylo zjištěno, tak je i zemí s nejčistším mořem. Není se tak čemu divit, že je Jaderské moře u českých turistů tolik oblíbené. Vždyť právě koupání, potápění a vodní sporty jsou tím, čemu se během dovolené chceme věnovat především – kvalita vody je proto velmi důležitá.

celý článek

 

Pićan, římská obec zmáná jako Petena

Pićan, římská obec zmáná jako Petena

Malebné chorvatské město Pićan je ukryté ve vnitrozemí Istrijského poloostrova, na 350 metrů vysokém vápencovém pahorku. Tato malá středověká obec byla v dobách Římanů známá jako Petena. Od 5. století do roku 1788 byla sídlem biskupa.

celý článek

 

Mimarovo muzeum v Záhřebu

Mimarovo muzeum v Záhřebu

V centru Záhřebu se nachází Mimarovo muzeum, pojmenované podle chorvatského sběratele, obchodníka, malíře a restaurátora Ante Topiće Mimara, který mu v roce 1972 věnoval ohromnou sbírku uměleckých děl. Aby mohla být všechna jeho díla vystavena, muselo být v mohutné neorenesanční budově zřízeno celé nové – dnes Minarovo muzeum.

celý článek

 

Jak vybrat tu nejlepší dovolenou u moře

Jak vybrat tu nejlepší dovolenou u moře

Tuto otázku si každoročně pokládá téměř každý ve chvíli, kdy si začne vybírat z tisíců nabídek dovolených u moře mezi stovkami cestovních agentur a kanceláří. Český trh je v tomto směru ojedinělý a specifický oproti jiným krajinám, kde je podstatně méně cestovních kanceláří, převážně dlouhodobě fungujících.

celý článek

 

Gračišče, starobylá vesnice na Istrii

Gračišče, starobylá vesnice na Istrii

V samotném středu chorvatského poloostrova Istrie se na návrší uprostřed lesů a vinic rozkládá starobylá vesnice Gračišče, pyšnící se několika gotickými a renesančními domy. Má své jedinečné a neopakovatelné kouzlo, které vás naprosto pohltí.

celý článek

 

Zapomenuté ostrovy Chorvatska

Zapomenuté ostrovy Chorvatska

Lákají vás krásy jaderského pobřeží? Na druhou stranu vás zároveň odrazují a děsí zkušenosti cestovatelů, kteří si stěžují na přeplněné pláže, hlučné turisty a nemožnost pořádně si odpočinout? Pak vám přinášíme pár atraktivních tipů na chorvatské ostrovy, které zůstaly zrakům drtivé většině turistů doposud utajeny.

celý článek

 

Autem na dovolenou v roce 2013

Autem na dovolenou v roce 2013

Více než 2 miliony Čechů letos vyrazí na dovolenou do zahraničí vlastním autem. K oblíbeným destinacím, kam se jezdí po vlastní ose, patří Itálie, Chorvatsko nebo Bulharsko.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA