Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

CHORVATSKO

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Chorvatsko“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Chorvatsko.

Osijek - za hradbami města

Osijek - za hradbami města

Osijek je se svými 114 tisíci obyvateli největším městem a správním střediskem oblasti Slavonie, zároveň je také čtvrtým největším městem celého Chorvatska. Dnes je to průmyslové město, které však ukrývá také krásné historické centrum. Kulturní ráz mu dodává univerzita, divadlo a řada dalších významných institucí.

celý článek

 

Chorvatsko jak ho neznáte

Chorvatsko jak ho neznáte

Spojte si svoji dovolenou u moře s poznávacím pobytem. Chorvatsko je zajímavé nejen krásným pobřežím, průzračně čistým mořem ale také svojí kulturou a historií. Poznejte tedy značný počet dochovaných historických památek i různých přírodních zajímavostí a úkazů.

celý článek

 

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

Na úpatí pohoří Mala Kapela se v oblasti Crikvenicko-vinodolské riviéry rozkládá historické městečko Novi Vinodolski. Přímo proti městu leží ostrov Krk, který odděluje od pevniny Vinodolski kanal. Město má dlouholetou tradici cestovního ruchu a je vyhledáváno návštěvníky z celé Evropy.

celý článek

 

Pag - ostrov krajek

Pag - ostrov krajek

V oblasti severního Jadranu se nachází protáhlý ostrov Pag, který vypadá na první pohled poměrně nehostinně. Posléze však objevíte jeho krásy a přednosti, kterých má opravdu dostatek. Udržované veřejné pláže, příjemné ubytování, kvalitní služby a hezké prostředí lákají turisty k návštěvě ostrova Pag již po několik desetiletí.

celý článek

 

Za opevněnými městy Istrie

Za opevněnými městy Istrie

V dávných dobách se všechna města na Istrii stavěla z důvodu bezpečnosti na vyvýšených místech a byla obehnána opevněními. Dnes je proto poloostrov doslova posetý takovými městečky, celkem jich zde najdete 136. My si představíme ty nejznámější a nejnavštěvovanější.

celý článek

 

Lastovo – velmi prospěšná izolace

Lastovo – velmi prospěšná izolace

V oblasti Jižní Dalmácie se na ploše 50 km2 rozprostírá kopcovitý ostrov Lastovo, který není českým turistům ještě příliš známý. Přitom je doslova oázou klidu a ticha, kde si člověk může užít opravdu pohodovou dovolenou. Všude kolem je jen nedotčená příroda a azurově modré, čisté moře.

celý článek

 

S Prima Partou se to lépe táhne

S Prima Partou se to lépe táhne

Jste sami, bez partnera a nevíte co s volným časem? Rádi byste vyrazili na dovolenou, ale nemáte s kým? Tak už přestaňte smutnit a svěřte se do rukou cestovní kanceláře Prima Parta, která vám vrátí úsměv na tvář. Na jejich zájezdech poznáte nejen nová místa, nové přátele, ale možná potkáte i svého budoucího partnera…

celý článek

 

Salona – památka na římskou éru

Salona – památka na římskou éru

Asi 5 km od Splitu se nachází rozvaliny starověkého římského města Salona, které bylo zničeno na počátku 7. století. V dnešní době jsou tyto pozůstatky součástí průmyslového města Solin a přitahují pozornost turistů i vášnivých historiků. Ruiny Salony jsou považovány za nejdůležitější archeologické místo v Chorvatsku.

celý článek

 

Nedostupný Velebit

Nedostupný Velebit

V délce 140 km se podél severochorvatského pobřeží táhne vápencové pohoří Velebit, jež je součástí dinárské systému. Od roku 1978 patří Velebit díky organizaci UNESCO do mezinárodní sítě biosférických rezervací. Na přelomu roku 2000 a 2001 byla pak tato oblast vyhlášena národním parkem, který je nejmladší v Chorvatsku.

celý článek

 

Mljet - zelený ostrov

Mljet - zelený ostrov

Až na samotném jihu Chorvatska, v jižní Dalmácii, se daleko od všeho shonu a masového turismu nachází osmý největší ostrov Jaderského moře – ostrov Mljet. Jeho nedotčená příroda, mírné klima, klid a zejména čisté moře však lákají stále vzrůstající počet návštěvníků.

celý článek

 

Královské město Nin

Královské město Nin

Starobylé městečko Nin rozkládající se nedaleko Zadaru sehrálo v dějinách Chorvatska významnou roli. Jde o jedinečný církevně – městský komplex, jehož historická část leží na malém ostrůvku, který má v průměru jen 500 metrů. Nin je považován za nejstarší chorvatské královské město.

celý článek

 

Císařská Opatija

Císařská Opatija

Opatija rozkládající se na severovýchodním pobřeží poloostrova Istrie je jedním z nejstarších a nejluxusnějších rekreačních středisek v Chorvatsku. Má ideální polohu v Kvarnerském zálivu a je také centrem Opatijské riviéry táhnoucí se podél pobřeží v délce 25 kilometrů.

celý článek

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA