Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Chorvatsko: Ostrovy Severní Dalmácie

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Ostrovy Severní Dalmácie“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Ostrovy Severní Dalmácie.

Kornati - národní park

Kornati - národní park

Národní park souostroví Kornati byl vyhlášen v roce 1980 jako pátý tehdy jugoslávský národní park. Začala se zde budovat organizační a materiálně-technická základna pro rozvoj cestovního ruchu. Byl však kladen důraz na to, aby se tento rozvoj nijak nedotkl a nenarušil přírodu a jedinečný svět flóry a fauny, jak na moři, tak i na samotných ostrovech.

celý článek

 

Ostrov Olib - Zadarské ostrovy

Ostrov Olib - Zadarské ostrovy

Severodalmatský Olib patřící do skupiny Zadarských ostrovů se rozkládá na ploše 25 km2 a je domovem pro asi 700 obyvatel. Cestovní ruch sem zatím příliš neproniknul, proto lze Olib doporučit každému, kdo touží po klidné dovolené ve skromnějších podmínkách. Přesto tento chorvatský ostrov nabízí pěkné koupání, krásnou přírodu a nezapomenutelné zážitky.

celý článek

 

Ostrov Premuda zaujme potápěče, jachtaře i rybáře

Ostrov Premuda zaujme potápěče, jachtaře i rybáře

V severozápadní části Zadarského souostroví se rozkládá ostrůvek Premuda, jehož rozloha je pouhých 9 km2. Tento kus pevniny vystupující z vod Jaderského moře patří k nejizolovanější lokalitě v celém souostroví, žije zde necelá stovka obyvatel, nejezdí zde automobily a turistický ruch je tady ještě v plenkách.

celý článek

 

Potápění v Chorvatsku s FunDiving

Potápění v Chorvatsku s FunDiving

Chtěli byste si letos vaši dovolenou v Chorvatsku trošku okořenit? Pokud vás vždycky lákala možnost ponořit se pod mořskou hladinu a objevovat její krásy, zúčastněte se některého z potápěčských kurzů. Jaderské moře je pro začínající i zkušené potápěče jako stvořené. S potápěním můžete začít například na Murteru!

celý článek

 

Iž - vzhůru do ráje jachtařů

Iž - vzhůru do ráje jachtařů

Chorvatský ostrov Iž je považován za jachtařský ráj, nikoliv však kvůli vlastním přednostem, nýbrž kvůli blízkosti a dobré dostupnosti Kornatských ostrovů. Přesto patří po většinu roku právě jachtařům a surfařům z celého světa, pro které zde během několika uplynulých let vzniklo dokonalé zázemí.

celý článek

 

Dugi Otok - ostrov s italskou duší

Dugi Otok - ostrov s italskou duší

Dugi Otok patří k zadarské skupině Severodalmatských ostrovů. Pokud byste se nad touto oblastí vznášeli letadlem, zaujme vás svou panenskou krásou, které vévodí průzračná jezera a strmé pobřežní útesy.

celý článek

 

Pašman - ostrov tiché krásy

Pašman - ostrov tiché krásy

Pašman je jedním z velmi dobře dostupných ostrovů na Jadranu. Z pevninského Biogradu je vzdálený pouhých patnáct minut plavby trajektem. Přesto ho většina turistů míjí a zamíří jinam. Pokud však hledáte skutečný relax v nitru panenské přírody, vydejte se právě sem!

celý článek

 
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytování v Chorvatsku

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Chorvatsku. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Chorvatsko.Světadily.cz je komplexním průvodcem po Chorvatsku. Kromě článků a tipů na cesty zde najdete detailní imformace o chorvatském pobřeží a chorvatských ostrovech. Nechybí ani informace o cestě autem do Chorvatska a tipy, jak si užít dovolenou v Chorvatsku levně a v klidu. Najdete zde také detailní informace o městech Záhřeb, Split, Dubrovník, národních parcích Krka, Plitvická jezera a o dalších zajímavých místech. Součásté jsou také zájezdy do Chorvatska, v nabídce najdete jak pobřeží Istrie a Dalmácie, tak oblíbené otrovy Brač, Hvar, Korčula a další. Najdete zde vše pro svou dovolenou v Chorvatsku.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Kanárské ostrovy | Turecko | Tunisko | Rakousko | USA